Mitsubishi Space Star: Wel of geen afstandsbediening?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo allemaal,

Kort geleden hebben we een 2e-hands Space Star gekocht waarvan de sleutels behoorlijk slecht is. Zwarte deel is bijna losgebroken van de baard. Nu wilde ik in eerste instantie een klapsleutel laten maken maar ik bedacht me net dat alle databases die ik online kan vinden aangeven dat dit type Space Star een CV met afstandsbediening zou moeten hebben. Hoe kan ik dat controleren? Mocht dat echt zo zijn dan kan ik beter op de sloop een originele sleutel met AB op de kop tikken, baard en responder verwisselen en AB opnieuw (laten) inlezen.

Dus hoe kom je erachter of er inderdaad een AB aan de CV gekoppeld zit?

Alvast dank, Ward

Barre73

Geplaatst door Barre73 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abunsc (0), 13 jaar geleden

In 2000 heb ik een SpaceStar als leaseauto uitgekozen. De auto standaard heeft WEL centrale vergrendeling, maar GEEN afstandsbediening. Een paar dagen later heb ik zelf een Waeco RC100 afstandsbediening ingebouwd. Was heel wat goedkoper dan de optionele Mitsubishi afstandsbediening.

Bij mijn huidige Carisma en bij de Space Star waar mijn vrouw in rijdt (beiden 11 jaar oud), zijn van 1 sleutel de baard en het zwarte deel los. Een sleutel van de sloop zal hetzelfde probleem hebben en zal fysiek niet in het contactslot passen.

Op het Mitsubishi Carisma Forum staat een how-to hoe je een klapsleutel met afstandsbediening inbouwt. http://zulu.messageboard.nl/12864/viewto...

Succes!

thienan (0), 13 jaar geleden

niet alle space star heeft een afstandbediening funtie . Je kunt controleren door de afstandbediening doos terug te vinden Recht onder de handschoendoos . Of gemakkelijke volgens de schema heeft de auto met afstandbediening 3 draden aan de deur schakelaar en de andere maar 2 draden .( deur schakelaar kant chauffeur) .Space star heeft geen sleutel met ingebouwd afstandbediening knopjes maar wel een aparte kastje .Best is je sleutel te maken door second lijm goed in te gieten en de probleem is opgelost .

Barre73 (0), 13 jaar geleden

Wat aan de late kant maar toch: Deze uitvoering heeft dus zeker geen afstandsbediening. En inbouwen gaat mij net te ver. Secondenlijm had echt niet meer geholpen, was te ver heen. De klapsleutel heb ik wel geprobeerd maar dat werd een vrij grote teleurstelling. Kostte uiteindelijk 2 tientjes bij elkaar dus viel nog wel mee. Bij de dealer nieuwe sleutel laten maken (dat viel qua prijs dan weer niet mee....) en alles werkt weer perfect.

Groet, Ward

DJS8 (0), 13 jaar geleden

Beetje mosterd na de maaltijd, maar misschien heeft iemand anders er nog wat aan: ook bij onze Space Star vielen de beide sleutels uit elkaar. Lijmen met contactlijm werkt niet lang, omzwachtelen met tape ook niet. Maar lijmen met twee componenten polyurethaanlijm: dat houdt het bij mij goed uit. Is goedkoper dan nieuwe sleutels. Overigens, onze GLX heeft wel standaard AB, maar ook die valt uit elkaar... en linksvoorportierslot zelf maakt rare geluiden bij openen en sluiten. Alsof het motortje nog een halve seconde doordraait nadat de grendel al open of dicht is. Het werkt wel, dus ik laat het maar zo....

Mikkem (0), 13 jaar geleden

[quote=DJS8]onze GLX heeft wel standaard AB, maar ook die valt uit elkaar...[/quote]
Een nieuw kastje voor de AB kost bij de dealer maar een paar euro!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.