Motorfiets: Koppeling fireblade

Weet er iemand of je bij een slippende koppeling (alleen onder vol vermogen) van een Fireblade SC33 bij 25000km alleen de frictieplaten en veren kunt vervangen, of moet je ook de stalen platen vervangen? Ervan uitgaande dat de stalen platen niet verbrand en niet krom zijn.

Bedankt, Caspar

Caspar1549

Geplaatst door Caspar1549 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dikborstelbeer (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo

ik heb het zelfde probleem.
Maar volgens mij komt het door de olie.
Toen ik olie ververst had begon de kopling te slippen.
Ik denk dat de olie gewoon te goed is.
bij mij zit er castol olie in.
Ik denk dat er een slechtere kwaliteit olie in moet.
succes

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Zelf heb ik weinig verstand van moto's maar je kan je vraag ook stellen op www.allroadmaniacs.nl, die mannen kunnen waarschijnlijk het juiste advies geven!

Caspar1549 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, ben er inmiddels uit.
Er MOET dus een semi-syntheet in (op www.motorparts.nl wordt het er zelfs bijgezet). Een volsyntheet gaat gegarandeerd slippen.
Koppelingsveren kun je terugzetten,net als de stalen platen (zolang het zaakje natuurlijk niet te heet is geworden/verbrand is).
By the way, koop nooit imitatie "heavy duty"koppelingsveren. Had deze gemonteerd en kreeg de koppeling niet meer ingeknepen. Gewoon de originele teruggezet.

dikborstelbeer (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi casper bedankt.
ik ga gelijk verversen.
en een semi syn erin.
groetjes dik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.