Motorfiets: Plakkende koppelings plaat

Hallo,
weet er soms iemand hoe het zou komen dat de koppelings plaat nadat de motor een 2 weken niet heeft gedraaid blijft plakken . Ik heb de platen al eens uiteen gehaald en deze zijn nog in goede staat, verkeerde olie zou het ook al niet zijn . Zou het eventueel mischien de drukplaat kunnen zijn ?
Alvast bedankt
Jan

Dalemans

Geplaatst door Dalemans (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan, ff een bericht van mede Yamaha rijder, typisch kwaaltje van yamaha. Als je nu eens in de 1e versnelling start met koppeling helemaal in, springt ie dan niet gelijk los? Heb je tenminste niet die mega klap als je hem in de versnelling zet!

hoor het wel, Sytze

Dalemans (0), 18 jaar geleden

Sorry , dat ik even niet op het net ben geweest . Inderdaad hij springt dan wel los , maar het is de motor van mijn vrouw en dan krijg ik steeds dat gezeur van er eens iets aan te doen .Nu heb ik het ondertussen gevonden denk ik , simpelweg de koppelings kabel iets meer aanspanne en volgens mij zou het dan opgelost kunnen zijn . Enkel nu nog uitproberen .
Groetjes Jan

Dalemans (0), 18 jaar geleden

Uitgeprobeerd, het zou natuurlijk veel te simpel zijn geweest,het werkt niet.

Santa (0), 18 jaar geleden

Of de motor wegzetten met ingeknepen koppelingshendel.
Het is echter maar de vraag of dat een prettige oplossing voor de drukgroep is.....? Maar dat is eigenlijk een retorische vraagstelling!

waltmans (0), 18 jaar geleden

jan,
heb dat probleem ook met mijn yamaha. ik weet ook niet wat de oorzaak is maar ik los dat als volgt op:
voor dat ik start zet ik de motor in de tweede versnelling en houdt de koppeling ingetrokken, dan beweeg ik de motor heen en weer totdat de platen losspringen, zet hem weer in de vrij, starten, en je kunt hem zo in de versnelling zetten zonder dat je aan de overkant in de berm staat. probeer maar eens. succes.

Dalemans (0), 18 jaar geleden

Edwin, dat is waar dat gaat ,maar voor een vrouw met niet te veel spieren blijkt dat wel een probleem te zijn . Ik moet zorgen dat, dat probleem wordt opgelost . Toch al bedankt jongens .

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat zal je nog niet meevallen met een Yamaha!

Sytze

waltmans (0), 18 jaar geleden

jan,
als je het probleem opgelost krijgt laat het dan even weten,ben wel nieuwsgierig of dat voor mij ook zou werken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.