Nissan MICRA: Accu opeens leeg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CR14, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Deze micra K12 doet het al jaren prima, alleen steeds vaker accu problemen. Accu al eens vervangen. Maar nu is het ik rijdt bv 200km, zet auto neer, en 2 dagen later is accu leeg. Ik weet heel zeker dat er niks aan blijft staan. En leeg is dan 4 volt. Als ik spanning meet tijdens draaien motor meet ik op accupolen iets van 14 volt. Dus laden is geen probleem. Geen acculampjes tijdens rijden ofzo.
Als ik accu oplaad, kan ik weer rijden, de ene keer wat langer dan de andere, maar na 1 a 2 dagen stilstand is ie opeens weer leeg.
Waar moet ik dit zoeken?

pauldaytona

Geplaatst door pauldaytona (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 7 jaar geleden

Er is niets achteraf ingebouwd ?
Lekstroom meten , met een amperemeter tussen je minklem en de accupool .
Een half uur wachten tot de auto in rust is , dat alle modules dus in slaap zijn.
En kijken wat dan de hoeveelheid lekstroom is , alles boven de 0.02 - 0.03 is te hoog.
1 voor 1 de zekeringen er uit trekken en kijken wat er gebeurt met je amperage.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Kijk even of het kofferlicht blijft branden. Door een defecte kofferklep opener schakelaar kan dat heel goed mogelijk zijn

pauldaytona (0), 7 jaar geleden

Nee niks extra ingebouwd. accu geladen ingebouwd, na even wachten zakt lekstoom naar 70 ma. De losse zekering van 40 amp trekken, laat het naar 20 ma terugzakken.

Maar 70ma trekt hem niet leeg in 2 dagen lijkt me. want als ik goed tel, 70 ma is 0.07 ah. 48x0.07 = 3.36 amp. de accu is een 55Ah type, die mag dan nog niet zover weg zijn. Of maak ik een rekenfout?

Dus ik neem aan dat er soms na het rijden iets veel meer stroom trekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.