Nissan Sunny: Accu trekt binnen een paar uur leeg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

De accu van mijn Nissan Sunny Wagon trekt (bij uitgeschakelde motor) binnen een paar leeg. De accu en de dynamo zijn een paar maanden geleden vervangen.
Ik heb het stroomverbruik bij uitgeschakelde motor al gemeten: min-pool losgemaakt, alle verbruikers uit en een amperemeter tussen de min-kabel en de min-pool. Dit verbruik is ongeveer 4 Amp. hetgeen natuurlijk veel te hoog is. De accu van 75 ampere trekt op die manier in een kleine 20 uur helemaal leeg.
Het verwijderen van alle zekeringen (zowel onder het dashbord als onder de mototkap) heeft geen effect. Het verbruik blijft ongeveer 4 Amp.

De dynamo (hoewel pas een maand of twee geleden vervangen) levert waarschijnlijk ook niet genoeg stroom om de accu goed op te laden, maar dat kan volgens mij niet de oorzaak zijn van het feit dat accu ook bij uitgeschakelde motor leegtrekt.

Waar zou ik nu nog kunnen zoeken om het probleem te vinden?

se40109

Geplaatst door se40109 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik007 (0), 15 jaar geleden

probeer eens om de dynamo los te koppelen als je weer gaat meten
als je stroom verbruik weg is dan is ie gewoon niet goed want hij laait ook niet goed zeg je

gr erik

terilekst87 (0), 15 jaar geleden

Wat als je een V4 meting doet?
Dus:

- meten over de plus en min van de accu (wat is het aantal volt dan?)
- Meten van de plus naar de plus van de dynamo (wat is het aantal volt dan?)
- Meten van de plus naar de min van de dynamo (wat is het aantal volt dan?)
- Meten van de min naar de minpool van je accu (wat is het aantal volt dan?)

Je dient te meten met draaiende motor.
Over je accu-polen, van plus naar min zal je ongeveer een 14 volt moeten meten, anders laat de dynamo sowieso niet bij.

Als de meting klopt, dan is er niets mis met je dynamo en kan het zijn dat je een constantine verbruiker hebt, wat inhoud dat er bijvoorbeeld constant een lampje blijft branden, je autoradio of alarm teveel stroom wegtrekken of iets in die richting, wat inhoud dat je goed moet zoeken om daar achter te komen.

se40109 (0), 15 jaar geleden

De dynamo bleek volledige sluiting te maken en trok de accu dus leeg (ook bij uitgeschakelde motor). De dynamo is omgeruild en het probleem is dus opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.