Nissan Primera: airco defect?

Bouwjaar: 1994

Ik heb een probleem met mijn airco in mijn 2.0 primera uit 94.
het gekke is dat mijn buurman met zijn primera 1.6 uit 94 hetzelfde probleem heeft.
bij inschakelen van de airco gebeurd er niks, het lampje van de airco gaat wel branden, maar het relais schakelt niet(voelbaar).
relais al uitgewisseld, geen resultaat.
weet iemand of er een druksensor in het systeem zit die meet of er voldoende koelmiddel aanwezig is? of zoek ik verkeerd?
iemand met een oplossing, of zal ik eerst de vloeistof/gasdruk laten meten?

vriendelijke groet,

Edwin Goetheer

edwin1979

Geplaatst door edwin1979 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sam2301 (0), 19 jaar geleden

systeem vacuum laten trekken en terug afvullen bij een aircospecialist, deze controleert dan ook de werking, kost misschien wel wat maar kan wel veel kosten en problemen voorkomen.. groeten sam

Sindala (0), 19 jaar geleden

Schakeld de pomp wel in? als je op de pomp rechtstreeks 12+ zetten (bij mij zit er een stekkertje) en deze schakeld nu wel in dan is de kans groot dat het systeemdrukloos is. Dus naar de airco specialist....

edwin1979 (0), 19 jaar geleden

ik ga het proberen, als ik meer weet zal ik het posten.
bedankt alvast!

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer eens ; draai de (blauwe)dopjes vande aircoleiding(en) los, en druk het ventieltje in......,gebeurd er niets =>systeem leeg. Gebeurd er wel wat(lucht ontsnapt) => is er een electrisch probleem.

succes Jeroen

edwin1979 (0), 18 jaar geleden

vrijdag laat ik het systeem op druk controleren(ze zijn bij mij op het werk bezig met de airco's, dus zij meten de druk even en vullen hem zonodig bij) hopen dat dat het probleem is, anders moet ik inderdaad verder gaan zoeken in de bedrading, pomp, etc.

ik hou jullie op de hoogte!

Erik2803 (0), 18 jaar geleden

Nissan Primera 1997 Airco komt niet in. Groen lampje brand wel. Ik heb 12volt op pomp gezet en komt dan in. Er zit druk op het systeem heb kort ventilitje ingedrukt. De blauwe relais onder moterkap komt ook niet in.
Vraag zit er ergens een regelunit in de auto ? en waar ? Wat kan er mis zijn ? Pomp werkt, er is druk freon, zekering is goed.

edwin1979 (0), 18 jaar geleden

ik heb vandaag mijn systeem opnieuw laten vacumeren en opnieuw laten afvullen en alles werkt weer als een zonnetje, inblaastemp -5 graden celcius!

bedankt allemaal!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.