Nissan Almera: Airco werkt niet

Bouwjaar: 2000

Heb pas een Nissan Almera uit 2000 gekocht.
De airco is toen afgevuld en heeft toen even gewerkt.
Nu komt er geen koude lucht meer terwel de pomp wel inschakeld (het toerental van de motor veranderd en bij inschakelen airco wordt de pomp bekrachtigd zodat deze mee gaat draaien) en er druk op de leidingen staat (heb de service ventielen even ingedrukt).
Bij het inschakelen van de pomp klinkt er binnen in het interieur een soort sissend geluid, toen de airco nog functioneerden hing er een muffe lucht waneer de airco was ingeschakeld.
Wat zou dit kunnen zijn.
groet Maarten

Maarten82

Geplaatst door Maarten82 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

De installatie is toen afgevuld en heeft even gewerkt?

Dus zat er te weinig of geen koudemiddel meer in? anders vullen ze niet af.
Dan heeft er hoogst waarschijnlijk ook geen lek/druk test plaats gevonden, volgens de RLK'97 mag geen enkele garage/monteur de installatie afvullen. Afvullen of bijvullen bestaat niet, een airco systeem kan alleen gevuld worden.

Beste Maarten, er staat altijd druk op de leidingen of de installatie nu wel of niet draait, het is niet te bepalen door de service ventielen in te drukken of het systeem wel de juiste druk heeft.
Ook niet om zo maar te zeggen er zit koudemiddel in, als er te weinig koudemiddel in zit kan dit ook een restdruk zijn.

Als een airco installatie niet koelt ga ik ervan uit dat er geen of te weinig koudemiddel aanwezig is, en zal ik de drukmeters moeten aansluiten, vandaar uit gaat verder gewerkt worden.
Toch kan de compressor ingeschakeld worden als er een restdruk aanwezig is en niet koelen, de compressor wordt pas uitgeschakeld bij een druk die lager ligt dan 2 bar(e) als dit gebeurt is het systeem voor 95% leeg.
Het sissen kan duiden op een lekkage afkomstig van de verdamper, de muffe geur kan van het koudemiddel zijn! eigenlijk is deze geur moeilijk te omschrijven.
In de verdamper wordt het vloeibaar koudemiddel verwarmd en wordt het dampvorm om de verdamper te verlaten enz, enz.

Laat de installatie fatsoenlijk kontroleren, leeghalen, afpersen, vacumeren, bij het afpersen en vacumeren komt altijd een lek naar voren.
Dus als je de auto in een garage hebt gekocht, heeft de garage zijn werk niet goed gedaan, werd de auto niet naar behoren afgeleverd, enz, enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.