Nissan Almera: Almera 2.2 DI foutcode P1241

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DI 81kW

Ik heb met mijn Almera het volgende probleem: van het een op het andere moment ging het lampje van het motormanagement branden zonder dat de motor anders ging lopen of wat dan ook, na ongeveer 500 m ging het lampje weer uit. Na een kilometer gereden te hebben was ik op plaats van besteming en toen ik de auto na een half uur weer startte ging het lampje weer branden. Gelijk de auto uitgelezen en gaf aan dat de inspuittiming niet goed was. Nu brandt het lampje nog steeds af en toe zonder invloed op het lopen van de motor o.i.d.
Hij heeft de afgelopen week 2 keer iets moeilijker gestart en wat witte rookontwikkeling, dit was bij koude start en hierbij brandde het lampje ook heel even. De ene keer brandt het lampje heel even als ik ook maar 5 km rijdt en de andere keer kan ik rustig 100 km op een dag rijden zonder dat het lampje gaat branden. De auto rookt verder niet, heeft geen vermogensverlies en ook geen overmatig brandstofverbruik.
Gezien dat hij tijdens de koude start 2 keer wat witte rook uitstootte en de foutcode lijken het inderdaad de symptomen van een verkeerde inspuittiming, maar het lampje brandt maar af en toe en ik merk helemaal niks tijdens het rijden van een verkeerde timing.
Wie heeft hier ervaring mee en waar kan ik het zoeken??

MeindertS

Geplaatst door MeindertS (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Brandstoffilter verstopt of dieselpomp kapot.

MeindertS (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de pomp kapot is zou het lampje toch constant moeten branden en zou je ook tijdens het rijden iets moeten merken?? Ik zal vandaag het filter vervangen en kijken of dit helpt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.