Nissan Micra: ashoes

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v

Ik heb net mijn micra even op de brug gehad voor een rammeltje, maar kwam het volgende tegen. De linkerashoes (wielzijde) is gescheurd. Alles zit onder het vet dus ik zal deze zo snel mogelijk moeten vervangen. Is dit een reparatie die makkelijk zelf te doen is? Ik kan beschikken over een brug.

Christiaan

mn22

Geplaatst door mn22 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

dat lit eraan, je moet ( zonder speciaal gereedschap ) de veerpoot losmaken, en de as uit de naaf halen.
Daarna moet je de homokineet van de as afslaan, en meestal sla je de as met dee eerste klap uit de versnellingsbak, waardoor je ook olie moet vernieuwen. Dan, kun je de as in de bankschroef zetten, en met twee hamers, de kineet ( gelijktijdig links en rechts slaan ) van de as afslaan. Dan hoes vervangen, vet erin proppen, hoesklemmen eropklemmen, homokineet terug op de as plaatsen, as in de bak frotten, de bak opnieuw vullen, en de voorpoot afmonteren.

Makkelijker is om er met een spreider een universele hoes op te laten zetten bij de garage.

Groeten Marcel

mn22 (0), 16 jaar geleden

Auto gaat naar de garage. Moet toch een plaatje in de bodem gelast worden. Kan de hoes gelijk vervangen worden.

Christiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.