Nissan Sunny 1988: auto stotterd de auto is net een hobbelpaard zo erg

Bouwjaar: 1988

m'n auto is begonnen met stotteren en stoten zo erg dat je er niet normaal in kunt rijden, je moet hem ook flink op toeren houden om vooruit te komen want anders valt de auto uit als je een beetje gas geeft, stationair loopt ie wel goed. Weet iemand van jullie wat het kan zijn? bij voorbaat dank. Ps. de auto heeft een carberateur

Met vr. groeten, Gerben

nissansunnydriver

Geplaatst door nissansunnydriver (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

dennis850 (0), 19 jaar geleden

deze auto's zijn heel gevoelig voor een slechte verdelerkap en rotor.
Vervang ze maar eens !!!

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

ummm het gekke is er zit net een nieuwe verdelerkap met rotor op.
net als de bougiekabels, bougies en kabel van bobine naar verdelerkap. Maar kan het zijn dat ie dan direct weer kapot gaat?

dennis850 (0), 19 jaar geleden

hebben ze er wel de juiste bougies in gezet ??

Check ook eens je vacuumslangen...

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

ik heb het zelf allemaal vervangen, en ik heb precies de zelfde bougies er weer ingezet van NGK, ja de vacuumslangen willen het ook nog wel eens zijn maar ik kon er voor zover niks aan vinden.
De auto heeft na het vervangen nog goed gereden.

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

probleem is opgelost het is een vieze carberateur hij zit verstopt

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

Nou, ik heb nu inmiddels de vacuumslangen vervangen en daar ligt het ook niet aan.
Verdelerkap,rotor,bougies,bougiekabels en brandstoffilter zijn vervangen,moet zeggen hij rijd wel een stuk beter nu, maar toch schokkert hij nog steeds een beetje, ik denk dat ik de carburateur maar eens uitelkaar haal,heb hem tot nu toe alleen maar wat in gespoten met carb. reiniger, daar is het wel een stuk beter van geworden.
Toch schokt hij af en toe nog wat en schud wat. Zou het toch aan de carburateur liggen? of heeft een van jullie nog andere suggesties? Groeten Gerben

DaMasterPNut (0), 19 jaar geleden

mijn injectie Sunny 1.4 16V heeft dit ook in zn 1 en in zn 2.
schijnt normaal te zijn, echter niet zo extreem als jij

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

Inmiddels heb ik wel het probleem opgelost, ik heb de carburateur uitelkaar gehaald en het schokken en inhouden is opgehouden, heb de sproeiers goed schoongeblazen met de compressor.
Nu heb ik een nieuw probleem, nadat ik alles weer in elkaar heb gezet en een stuk ging rijden valt de auto af en toe uit en als ik het gas dan een flink aantal maal achterelkaar intrap doet de auto het weer. Zo ondervond ik vandaag ook weer dat probleem de auto wilde niet starten of als ik hem startte deed hij het even en als ik gas bijgeef dan valt hij weer uit, ik heb het gas weer een aantal maal flink ingetrapt achterelkaar en hij startte weer goed. Ik heb weer een stuk gereden en heb nog geen probleem weer gehad. Weet iemand van jullie misschien wat het kan zijn want ik snap er echt niks meer van. Bij voorbaat dank.

Groeten. Gerben

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

Volgens mij kan het ook het vlotter zijn dat hij te laag of te hoog staat. Wat zeggen jullie er van? Het duurt namelijk een poosje voordat de auto het weer doet, en ik rij er maar even een stukje en dan valt hij uit net alsof hij verzuipt. Wacht je een poosje en hij doet het weer.

nissansunnydriver (0), 19 jaar geleden

Ik heb inmiddels het euvel opgelost, de pakking was niet goed meer en er lagen stukken pakking in het vlotterbakje, ik heb alles goed schoongemaakt en een nieuwe pakking er tussen gezet.
Hij rijdt nu weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.