Nissan Micra: Bij koude motor onregelmatig stationair, hoog CO en uitvallen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

geachte collega`s,

Ik heb een micra k12 benzine staan met het volgende probleem:

Bij koude motor draait de motor onregelmatig stationair en valt zo nu en dan uit. Het CO is dan richting de 5 a 6 procent. Op toeren geen probleem en heeft volledig vermogen. Er wordt geen fout code opgeslagen maar de data schiet alle kanten op.
Op het moment dat de motor boven de +/- 65 graden komt dan begint de motor weer strak te lopen, op een lichte trilling na. Als de auto dan uitgelezen word dan is alle data binnen de marge.

Het wil nog wel eens gebeuren dat de ketting uit rekt bij deze wagens maar dan gaat de motor meestal met warme motor rot lopen.

Idle air en dergelijke is allemaal ingeleerd.

Ik wil morgen toch maar even naar de ketting/spanner gaan kijken, of deze al te ver naar buiten staat, wat duid op een te lange ketting.

Mocht iemand ideeen hebben over het bovenstaande dan hoor ik het graag

Bijvoorbaat dank.

gr Jim

Jim Broerse

Geplaatst door Jim Broerse (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Een te lange ketting geeft volgens mij niet de klachten die je omschrijft.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

temp sensor ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.