Nissan 350z: Blauwe rookpluim bij starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.5 6cyl 280Pk

Hallo,

Heb een raar probleem met m'n 350Z.
Sinds 2 jaar rij ik deze wagen zonder enige problemen.

2 Maanden geleden begon de auto flink te roken bij het starten. Grote blauwe walmen.. dit duidt (naar mijn idee) op verbrande olie.
In de eerste instantie niet echt waarde aan gehecht, en gewoon doorgereden.
Na een tijdje merkte ik dat m'n olielampje een keertje knipperde. Vervolgens meteen het oliefilter laten vervangen en nieuwe olie bijgevuld.
De garage merkte op dat er veel 'Slush' bij de vulopening zat. Dit kan eventueel komen omdat ik veel korte stukjes rij (2 a 3 km van werk naar huis v.v.). De karterventilatie was echter vrij.

De rookpluim bleef echter uit de uitlaat komen na het starten. Wat nog erger is, is dat het blijkt dat m'n auto nu ineens gigantisch veel olie verbruikt. Na 1500 km bleek de olie zo goed als op. Kortom; er zit ergens een flink lek in m'n blok. Het is niet normaal dat een blok in zo'n korte tijd 5 liter olie wegslurpt.

De motor heeft nog maar 65.000 km gelopen en loopt ook heel netjes. Vorige week ging het lampje 'Engine Service Soon' branden. Ik ben toen bij Nissan langs geweest. Die heeft een diagnose gedaan en hier stond in: Misfire on Cyl. 1 .
Nadat de melding gereset was , is het lampje niet meer gaan branden.

De motor loopt niet meer zo goed als vroeger.. heeft iemand enig idee waar ik naar kan kijken? Zijn het de olieschraapveren, de kleprubbers of iets anders?

Het mag duidelijk zijn dat ik een ongelooflijke sukkel ben. Ik had natuurlijk de motorolie goed in de gaten moeten houden..

Enig advies ?

Bij voorbaat dank...

Nissan350Z

Geplaatst door Nissan350Z (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 350z? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Welke olie gebruiken ze voor motor....., zou 5w30 moeten zijn
de storing duidt op het missen van een ontsteking/verbranding op de 1'cilinder, dit KAN een injector , een bobine of een bougie zijn...
Het zou ook zo kunnen zijn dat er idd een behoorlijke verkleving van je zuigerveren is opgetreden....( zou kunnen door 'slecht' onderhoud !! , je schrijft immers dat je lampje knipperde...en 'gewoon' doorreed)
Ik denk zelf dat het een verkleving van je veren , controleer (of laat het doen) ook je krukas- en drijfstanglagers goed...!!

Suc6 Jeroen

Nissan350Z (0), 16 jaar geleden

Hallo Jeroen,

Bedankt voor je reactie. Ik ben zelf helaas niet technisch genoeg om deze zaken te controleren.
Hoe kan met 'verkleving aan de zuigerveren' constateren, c.q. verhelpen ? Kan dit uitsluitend door de motor te demonteren, of zijn hier nog andere oplossingen voor ?

Even voor de duidelijkheid.. de motor loopt als een zonnetje.. Hij rijdt perfect en heeft het normale (280 pk) vermogen..
thx,

mark7253 (0) PRO, 16 jaar geleden

bel maar een met forte vertegenwoordiger met motorflusch krijg je vervuiling wel weg niet als er iets kapot is zijn natuurlijk ook andere merken van dat spul goed gebruiksaanwijzing volgen////

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 350z of stel zelf een nieuwe vraag.