Nissan 0: Centrale deurvergrendeling passagierszijde

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.5

Hallo, ik heb een tegensputterende centrale deurvergrendeling aan de passagierszijde.
Zowel bij bedienen met de afstandsbediening als met de knop op de bestuurderszijde, weigert de passagierszijde op slot of open te gaan.

Ik stel mij zo voor dat er een actuator o.i.d. in zit die overleden is.

Mijn vraag is nu of deze ongestraft te vervangen is of zijn daar speciale gereedschappen voor nodig en eventueel een computer reset ?
Als ik namelijk in een schema kijk wat ik via internet gevonden heb, zie ik dat er een Body Computer Module aangesloten zit.

Bijkomend euvel is dat de kofferbak ook niet opent.

Als ik het passagiersslot met de hand geopend heb, opent de kofferbak ook gewoon !??!?

Het gaat om een europese Murano uit 2005

Dennis

nikdav

Geplaatst door nikdav (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

De BCM stuurt de cpv aan de hand van diverse signalen. Alle die de passagiersdeuren zitten op dezelfde kring. De bestuurdersdeur heeft een eigen "OPEN" sturing zodat deze door 1 keer op de handzender te drukken als enigste opend. Na nog een keer op de zender gedrukt te hebben binnen X seconde opent de rest ook. Sluiten gaat allemaal in 1 keer.

Aangezien je maar 1 motor hebt die niet meewerkt denk ik dat de motor dus kuren vertoond. Die kan je vervangen zonder allerlei foefjes aan de bcm te moeten uitvoeren.

Maar eerst eens beginnen met de spanning te meten als je de motor aanstuurt. Misschien is die wel te laag door een draadbreuk, overgangsweerstand oid.

De link met de koffer die komt me zo niet bekend voor.

nikdav (0), 12 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]De BCM stuurt de cpv aan de hand van diverse signalen. Alle die de passagiersdeuren zitten op dezelfde kring. De bestuurdersdeur heeft een eigen "OPEN" sturing zodat deze door 1 keer op de handzender te drukken als enigste opend. Na nog een keer op de zender gedrukt te hebben binnen X seconde opent de rest ook. Sluiten gaat allemaal in 1 keer.

Aangezien je maar 1 motor hebt die niet meewerkt denk ik dat de motor dus kuren vertoond. Die kan je vervangen zonder allerlei foefjes aan de bcm te moeten uitvoeren.

Maar eerst eens beginnen met de spanning te meten als je de motor aanstuurt. Misschien is die wel te laag door een draadbreuk, overgangsweerstand oid.

De link met de koffer die komt me zo niet bekend voor.[/quote]
O.k bedankt voor je advies. Ik zal inderdaad beginnen met de spanning te meten. Neem aan dat ie 12V moet zijn.

Wat betreft het 1 of 2 x drukken. Het vreemde is (los van de storing) dat als ik "mijn" sleutel gebruik 1 x drukken alle portieren opent (behalve nu de defecte uiteraard). En met de andere sleutel werkt het wel zoals jij omschrijft. Ik heb de auto nu zo'n 2 jaar en het is al die tijd zo geweest, dus het zal wel kloppen dacht ik...

Maar goed, eerst maar eens meten (dat is tenslotte weten he ;-) )

nikdav (0), 12 jaar geleden

0,5 oplossing.

Ik heb nog niet gemeten, wat wel gebeurd is.....Hij is het spontaan weer gaan doen ????
Vreemd verschijnsel, maar ff in de gaten houden....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 0 of stel zelf een nieuwe vraag.