Nissan Almera Tino: (Centrale) vergrendeling kofferbak werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Hallo,

Sinds een aantal maanden heb ik regelmatig last van een blokkerende vergrendeling van de kofferbak. Dus met de afstandsbediening wordt hij niet ontgrendeld en blijft op slot zitten. Meestal na een periode van enkele dagen is de kofferbak spontaan toch weer ontgrendeld en werkt het allemaal weer. Echter sinds ruim een week gaat de kofferbak nu juist helemaal niet meer op slot. Dus als ik met de afstandsbediening de deuren op slot doe dan blijft de kofferbak open. Ik heb de batterijen in de afstandsbediening vervangen en ook getest met een tweede afstandsbediening die ik in bezit heb, maar het helpt geen van beide. Het slot heb ik om te smeren licht met WD40 ingespoten maar ook dat helpt niks.

Weet iemand wat dit probleem zou kunnen zijn en hoe het is op te lossen?
Ik heb in het verleden meerdere malen te maken gehad met (zeer) kostbare kleine reparaties bij de dealer (ABS lampje bleef branden, motorstoringslampje dat telkens aan ging, etc. etc.) Die kostte mij helaas iedere keer honderden euro's en ik ben bang dat dit misschien weer een dergelijk iets wordt.

Hoor heel graag.

Alvast dank voor de reactie(s)

Sebastiaan78

Geplaatst door Sebastiaan78 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

eddyarc (100), 14 jaar geleden

draad onderbroken aan scharnier van het kofferdeksel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.