Nissan Micra: cvt zekering springt er steeds uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v cvt

Hallo,

ik heb een probleem met de micra.
mijn micra had standaard geen sigaretten aansteker, ik heb er 1 op de sloop gehaald en ingebouwd.
omdat de stekker ook niet aanwezig was heb ik deze aangesloten op een gele kabel (spanning bij kontakt). Deze kabel is ook voor de radio gebruikt maar is niet origineel, ik heb de kabel gevolgd en deze loopt helemaal door naar het stuurhuis. daar is de kabel met isolatietape bevestigd.
toen ik de aansteker wilde testen met een spanningzoeker maakte ik perongeluk kortsluiting waardoor de zekering(10A) van de cvt eruit klapte.
deze heb ik vervangen met een 10A zekering en de aansteker deed het weer. nu wilde ik dus gaan rijden maar de cvt zekering blijft er uit klappen om de 50 meter. uiteindelijk heb ik er een zekering van 20A erin gedaan en de cvt doet deze het weer.

is het heel erg dat ik er een 20A in heb gestopt? kan dit kwaad?

Soeshiel

Geplaatst door Soeshiel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

de zekering klapt er natuurlijk niet voor niks uit. dan zal er ergens sluiting gemaakt worden,of je hebt hem gewoon verkeerd aangesloten.
als je er een zekering van 20A in stopt,betekent dit dus dat er nu 2 x zo veel stroom door gaat dan dat er eigenlijk door mag... ik zou het zeer afraden,op gegeven moment brand er ergens anders wel wat door.

Soeshiel (0), 13 jaar geleden

ik vind het zoiezo raar dat de 10A zekering door brandt, ik heb de sigaretten aansteker alleen aangesloten geen apparaat erin gestoken, dus ik denk dan dat er geen extra stroom word verbruikt. het is wel goed aangesloten, alles netjes in de isolatietape dus hij kan zoiezo geen sluiting maken.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

dus dan zit er ergens anders sluiting..... blijft de zekering wel heel als je de sigaretten aansteker eraf haalt?

Soeshiel (0), 13 jaar geleden

dat ga ik nog proberen, ik heb alleen geen zekeringen meer van 10A, die moet ik even gaan halen.

Soeshiel (0), 13 jaar geleden

ik heb de aansteker los gemaakt, alles waar ik aangezeten heb nagekeken op losse contacten of beschadigde kabels.
Ik heb er weer een 10A zekering in gesopt, na 10 meter gereden te hebben brand deze weer door.
Ik heb er dus maar weer een 20A zekering in gestopt en ik heb nu helemaal geen idee waar het aan ligt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.