Nissan Sunny 1992: Dynamo Nissan Sunny

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel

Ik heb in mijn Nissan Sunny (175.000 km) een 2e hands dynamo laten zetten.
(Vier jaar geleden (60.000 km geleden) heb ik ook al een andere, gereviseerde dynamo erin laten zetten.)
Vervolgens is mijn (oude) accu overleden. Nieuwe accu erin. Deze accu is tot twee maal toe helemaal leeg geraakt en steeds helemaal opgeladen bij de monteur. Hij zei dat er ergens stroom zou moeten lekken. Alles doorgemeten, ook autoradio eruit, maar niets te vinden. Inmiddels is de nieuwe accu ook stuk, hij stond helemaal bol, de vloeistoffen waren verdampt. (Dus juist geen lekstroom, maar te veel laden van de dynamo.)
Bij meting van de dynamo blijkt deze tussen de 13,5 en 14,5 te zijn. Het geluid van deze dynamo is anders, een soort zoem/fluittoon.

De monteur zegt dat ik geen garantie meer op de dynamo heb, het is inmiddels 3 maanden later en er zit maar 2 maanden garantie op, dit ondanks het feit dat ik verschillende malen ben teruggeweest i.v.m. een lege accu.
Kan het zijn dat ik gewoon pech heb gehad met de nieuwe accu en dat nu de problemen verholpen zijn, of kan het toch aan de dynamo of bekabeling liggen?
Wat is wijsheid? Wachten tot de volgende accu stukgaat, of toch maar weer een gereviseerde dynamo erin laten zetten voor 450 euro?
(De monteur wil er alleen naar kijken wanneer ik zijn werkuren betaal, maar kan niet aangeven hoeveel werk het zal zijn.)
Zelf weet ik niet meer wat ik nog meer kan doormeten/kan testen.

1762

Geplaatst door 1762 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Laadspanning dynamo is goed.
Ik heb de ervaring dat die dynamo's die de dealer zelf reviseert, niet deugen. Twee gereviseerde dynamo's kapot op 1 jaar tijd. Oorzaak onbekend, auto verkocht omdat hij al over de 300.000 zat.

1762 (0), 14 jaar geleden

Wanneer ik het goed begrijp is het beter een geheel nieuwe dynamo te kopen?

Een tijdje geleden de d-riem, v-snaar en waterpomp laten vervangen, pas 175.000 km op de teller en 7 jaar zonder enig probleem gereden.
Andere auto is daarom voorlopig geen optie voor mij, helaas.

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Of laten reviseren bij een betrouwbaar bedrijf waar alles wat versleten is vervangen wordt.
Die Nissan diesels gaan bij goed onderhoud heel lang mee.

1762 (0), 14 jaar geleden

Ik ga de dynamo helemaal laten reviseren bij een bedrijf dat alleen in dynamo's doet. Ik hoor idd vaker dat deze diesels lang meegaan, telt hopelijk ook voor deze.
Dank voor het meedenken Hendrik4290!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php