Nissan Navara : Electr. Storing nissan navara

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Ik heb een nissan navara hier staan met een storing. Als je op de rem trapt dat gaan de stadslichten en dashboard verlichting ook branden. Dit als de verlichting uit staat! Aan de andere kant als je de verlichting aan zet dan branden de remlichten ook en maakt het geen verschil meer als je op de rem trapt. Mijn idee is dat de remlichten en of stadslichten bij elkaar de plus ader gebruiken voor massa. Dus heb de massa aders gecheckt van de achterlichten maar deze zijn direct verbonden met de accu zonder weerstand. Waarom pakken ze dan toch via een andere weg massa? De veide remlichtschakelaars doorgemeten (gepiept) en werken ook naar behoren. Een is een maak contact de andere een verbrekcontact. Nu ben ik de weg even kwijt, iemand goede iedeen?

Alvast bedankt!
Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Navara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

10 jaar geleden - jan5047

Zitten er geen verkeerde lampen in de achterlichten enkel polig i.p.v dubbelpolig, zit er misschien een trekhaak onder

10 jaar geleden - Fred.

Lampen had ik idd ook al gecheckt daar zitten de juiste in. Er zit idd een 13 polige stekker onder. Ook deze uit elkaar gehad en ziet er goed uit.

Gr Fred

10 jaar geleden - Nissanwielmonteur

En als je de trekhaak bekabeling bij de achterlichten loshaalt en weer origineel maakt.

De lampen zijn de goede, maar is het lampje opzich nog wel goed.

10 jaar geleden - Fred.

Een deel vd bedrading vd trekhaak loopt naar het linker achterlicht en een ander deel naar voren. Deel naar het achterlicht heb ik losgekoppeld maar dat gaf geen ander beeld qua storing. De lampjes vd achterlichten branden alle twee de wolfram draadjes dus daar lijkt op zich ook niets mee verkeerd te zijn. Ik heb niet de kabelboom vd trekhaak wat naar voren loopt gecontroleerd. Deze was nogal goed ingetaped en strak weg gelegd. Dus hoopte dat het daar niet in zou zitten omdat dit veel werk is te demoteren en los te halen. Maar ven bang dat ik daar toch aan moet. Hoopte alleen op een andere oplossing van jullie kant zodat ik dat kon verkomen. Maar als je moet gokken gok je toch op de bekabeling vd trekhaak? Dan ga ik die loshalen. Want verders is het ook geen storing wat vaker voorkomt bij dit type auto zoals ik dat begrijp.

Je hoort nog van me!

10 jaar geleden - Nissanwielmonteur

Kan het even niet voor de geest halen maar heb je geen kabel naar het rechterachterlicht.
Die twee draden naar voor toe daar zou ik me niet te druk over maken. Die gaan waarschijnlijk rechtstreeks naar de accu voor constante en geschakelde plus. Die zijn er dus altijd als je het contact aanzet. Je geeft zelf aan dat de storing optreed bij het remmen of aanzetten van het licht.

Misschien moet je de originele bekabeling wat naar achter toe loopt eens loskoppelen.

Ik moet alleen even kijken waar die twee kabelbomen in elkaar steken.

10 jaar geleden - Nissanwielmonteur

Je moet even kijken naar de stekker die tegen de rechterchassisbalk zit ongeveer onder de rechtervoordeur. Dat is de koppeling naar de achterlichten.

Mogelijk is deze een beetje groen uitgeslagen.

of

Als je deze loshaalt en de klacht is over dan weet je dat je het niet achter deze stekker moet zoeken.

10 jaar geleden - Fred.

Dank je wel zal er naar kijken en laten weten of het idd het probleem oplost.

Mvg Fred

10 jaar geleden - Fred.

problemen gevonden, o.a was dit idd de stekker rechtsvoor op de bodemplaat deze was aangetast, schoongemaakt en helaas was de storing er nog niet helemaal uit. maar de massa verbinding van de opbouw die in de cabine links achterin achter de bank was gemonteerd bleek ook slecht contact te maken. ook deze goed schoongemaakt en alles werkt weer naar behoren.
bedankt voor de hulp!

mvg Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.