Nissan Primera: electronische storing trekhaakbekabeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedenavond,

na vele maanden zonder problemen is er nu een storend iets opgetreden.

Bij het aansluiten van een aanhanger of twinny-load of wat-dan-ook met een stekker doet het linker knipperlicht het niet meer, in plaats daarvan klinkt er een irritante pieptoon. Rechterknipperlicht doet het wel en alle verlichting doet het verder ook.

Ik heb op internet een apparaat gevonden, een SecoRüt trekhaak bekabeling testapparaat. Helaas is dit apparaat te duur om eventjes te proberen. Is er iemand die hier zo'n ding heeft liggen die ik kan lenen? Omgeving Rotterdam wil ik best even langskomen, eventueel tegen betaling.

Verder is de primera wagon 2002 echt een bakbeest, rijdt super !

primeros

Geplaatst door primeros (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Shadowranger (0), 11 jaar geleden

Heb je de stekker+doos al eens van binnen bekeken op oxidatie? Soms kan er, door vocht, een groene aanslag groeien waardoor er kortsluiting ontstaat op het moment dat je een aanhanger aansluit. Heb dit al eens bij diverse voertuigen/ aanhangers gehad. Btw, welke aansluiting heb je, 7-polig, Multicon-West of Jaeger?

primeros (0), 11 jaar geleden

Hoi, bedankt voor je reactie. Nog niet gecheckt op oxidatie, ga ik dit weekend eens doen. 7 polig is de stekker. Is dat eigenlijk makkelijk helemaal als kabelset/stekker te vervangen stel dat het geoxideerd zou zijn van binnen?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de doos geoxideerd is dan haal je deze eraf en zet je een nieuwe op de bedrading. Dat is een niet heel ingrijpende klus.

primeros (0), 11 jaar geleden

mooi bedankt, ik ga morgenochtend de stekkerdoos inspecteren.

Simonshavenaar (0), 11 jaar geleden

Heb je een P11-144 of een P12 primera, kan allebei gezien het bouwjaar.
Als je de P11-144 hebt is de irritante pieptoon standaard, heb je altijd als je met een aanhanger of fietsendrager rijdt, moest er zelf ook even aan wennen toen ik de 1e keer met de fietsendrager reed.

Heb je het probleem op 1 fietsendrager/aanhanger, of heb je al meerdere aanhangers/fietsendragers aangesloten om te testen, om uit te sluiten of het probleem wel of niet in de auto zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.