Nissan Qashqai: Elektrische raambediening

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Na 8 jaar met een km.stand van 130.000 heeft de raambediening het begeven.Er zitten 4 knoppen voor de 4 ramen + 1 knop voor blokkering.
De 3 ramen werken goed doch het bestuurdersraam werkt niet meer. Duidelijk voelbaar aan de schakelaar dat deze lam is.
Volgens Nissan een complete unit aanschaffen voor circa Euro 240,- excl. montage.Komt dan snel tegen Euro 400,-Lijkt mij veel geld voor het vervangen van een drukknopje.
Heeft iemand ervaring met dit soort problemen?
Zijn er misschien suggesties?
Weet iemand de juiste stappen om het deurpaneel los te maken.Misschien voor de kenner een kleinigheidje maar voor mijn een probleem.
Wil kijken of ik zelf binnen iets kan lijmen of een los drukknopje kan vervangen.Volgens Nissan zijn de drukknoppen en de elektronica een compleet blok.
Mij dank alvast voor jullie reactie's

beneteau

Geplaatst door beneteau (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 8 jaar geleden

Die schakelaars zijn inderdaad erg aan de prijzige kant ja...

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&...

Misschien is er een te vinden via de sloop... www.onderdelenlijn.nl

beneteau (0), 8 jaar geleden

Beste Hans.
Bedankt voor de bijgevoegde sites.Ik ga er iets mee doen.
Zal je op de hoogte houden van mijn situatie.
Groetjes.

beneteau (0), 8 jaar geleden

Beste Hans.
Via onderdelenlijn heeft Staarman Asia Parts te Bornerbroek mij gemeld het betreffende onderdeel te kunnen leveren voor Euro 70,- + 9,95 portokosten. Dat is dus een ander verhaal dan circa Euro 240,- bij de dealer.Heb dit onderdeel besteld. www.asiaparts.nl
Betrekkelijk eenvoudig de schakelunit uit de deurgreep te verwijderen.Met plat mes de pal van de unit indrukken (rijrichting) iets optillen dat de pal vrij komt en dan achterwaarts er uit trekken.Heb het kapotte deel uit elkaar gehaald uit belangstelling maar dat is niet te doen. Gewoon een complete set aanschaffen.
Dan nog een ander probleem. Koppeling bleef hangen.Even pompen en kwam weer in goede stand.Naar de Nissan geweest om het probleem op te sporen.Konden niets vinden.Paar weken gereden zonder probleem en nu weer een keer dat hij blijft hangen. Komt dit vaker voor?
Groetjes.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Als ze de onderste bouten van de bak losschroeven zodat deze een beetje kan wijken dan komt er waarschijnlijk remvloeistof uitlopen. Als dat zo is dan is het druklager lek.

beneteau (0), 8 jaar geleden

Beste Ton.
Bedankt voor het advies en weet nu waar ik moet kijken als de auto op de brug staat.
Groetjes.
F.de Jong.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.