Nissan Qashqai 2011: elektrische storing?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: MR20, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 104

Goedemorgen,
Eerst stopte de buiten temperatuur met aangeven op display, echt totaal verdwenen. Na 2 maanden geeft de rechter portier aan dat deze open staat, maar is dicht. Sensor is gecontroleerd maar is in orde. Vreemde is als je aan de gordel insteek links achter zit dat de melding deur open deur weer weg gaat? Als je de gordel er in steekt blijft de melding ook weg.
Als je de gordel er uit laat geeft display soms aan dat er wel iemand zit. Kortom vage zaken allemaal, echter op deur open melding gaat ook de binnen verlichting branden en trekt hij de accu leeg. Waar te zoeken??
wie enig idee?

Borwo

Geplaatst door Borwo (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 jaar geleden - Borwo

Nog een toelichting, bij de garage uit laten lezen en er komt geen fout melding.
Dus men denkt ergens een communicatie tussen de computers waar het fout gaat?

1 jaar geleden - memos

Hoeft ook niet direct een foutcode te geven..
Als dit een dealer of garage is met Renault apparatuur kunnen ze wellicht in de data wat zien.
Bv of het portier echt als dicht en / of open wordt herkend door de boordcomputer en ook is vaak te zien of de gordel bediening werkt.
Zou daar eerst mee starten. Als bv de computer herkend dat de portier wel degelijk dicht is terwijl op het dashboard wordt aangegeven dat hij open is dan heb je een richting, weliswaar vaag maar dan zou je het dashboard kunnen verdenken.

1 jaar geleden - Borwo

Hallo memos,

Ja hij is vandaag naar garage en deze gaan onderzoeken wat , waar en hoe zal ik maar zeggen. Je zou denken dat het wel in de computer komt daar ook de binnen verlichting aan gaat en de auto niet normaal af te sluiten is om dat er een portier open staat volgens het systeem. Maar mijn kennis is op dat gebied niet groot genoeg hoor. Ik wacht het de komende dagen af wat men kan ontdekken. Als de oorzaak gevonden is zal ik dat hier melden. Wie weet is een ander en ooit ook mee geholpen.

check

Beste antwoord, geplaatst door

1 jaar geleden - Borwo

Nou vandaag terug van de garage, de insteek van de achter gordel is vervangen. Daar zou het probleem in gezeten hebben. Nu gaat de auto normaal op slot en geen melding van portier meer.
Dat de buitentemperatuur onzichtbaar is weten ze het antwoord niet op, maar goed is het minst belangrijk. Kapotte sensor geeft meestal een vreemde waarde aan en bij mij is hij geheel verdwenen op het dashboard. Maar als er verder geen gekke dingen meer komen kan ik daar mee leven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.