Nissan Almera: geen remlichten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Ik zeg hallo.... Ik ben bezig geweest met het inbouwen van een nieuwe radio (zat nog originele blauwpunkt casette in) en nu heb ik de onderbroken en de vaste spanning aangesloten op de + van de radio en hij doet het. los van elkaar niet.....(+) en ik heb denk ik sluiting gemaakt, want dashboard verlichting en re acherlicht deden het niet meer. DAT is opgelost middels de 10 amp zekering te vervangen naast de accu.
Maarrrrrrrrrrr nu doen de remlichten het ook niet. Er is wel spanning op de aansluiting (2-ledige lamp voor rem en achterlicht), want achterlicht doet het wel en de lampen zijn goed. Ik heb alle zekeringen nagekeken en alles is goed (onder dashboard en naast accu).
Kortom....help!
Wie heeft een suggestie?

Alvast bedankt voor de moeite en de reacties

Gr Jan

JanV5154

Geplaatst door JanV5154 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Controleer de bedrading van de remlichtschakelaar eens, misschien tijdens het klussen een stekkertje losgetrokken. Schakelaar zit meestal vlak bij het rempedaal.

suc6
Peter

JanV5154 (0), 15 jaar geleden

Dank voor je reactie, maar ik had het stekkertje al gecontroleerd en die zat vast. Dus ik heb echt een hoop ????????. Wat ik wel zag bij de zekeringen naast de accu, dat op het dekseltje vermeld stond TAIL...en dat is dus staart-achterkant, maar daar kon geen zekering in en de lichten deden het wel goed. Dus of er zit ergens nog een zekering die ik over het hoofd heb gezien of het is niet goed zichtbaaar dat er een kanpot is. Suggestie welke DE juiste zekering is?

Gr Jan

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Zekering 14 in de zekeringkast onder het dashboard. Waarschijnlijk gemarkeerd als BRAKE of BRAKE/ABS.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.