Nissan Almera Tino: Kachel reageert niet op regelknop warm-koud

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Het volgende probleem,

De regelknop van de kachel veert steeds terug naar 1 bepaalde stand. Kan knop met moeite naar 'koud' draaien, maar deze veert gewoon weer terug naar het punt met de minste weerstand, wat ligt bij 'warm'. Ondertussen bloedheet in de auto.

Vermoed dat er een klep vastzit in de kachelunit? Kun je hier al handige 'leek' zelf bij komen, of moet het halve dashboard gedemonteerd worden?
Wie weet raad?

Bedankt
Jeroen

vanmaanen

Geplaatst door vanmaanen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mark7253 (0) PRO, 15 jaar geleden

kachel mech. is afgebroken moet je plaat om de knoppen er af trekken en gedeelte waar knoppen zitten los maken en dan zie je wel waar buitenkabel vast hoort te zitten los zit buitenkabel met trekbandje vast maken en werkt weer

hansfw (0) PRO, 15 jaar geleden

als de beugel los is komt dit meestal omdat de klep boven in de kachel vast zit . om de klep zit een tocht strip welke vergaan is waardoor de plakrand over blijft en deze zit nu vast . hievoor moet het dash bord weg . voor de klem heefd de dealer een gemodificeerde beugel zodat de kachel bediening niet vervangen hoeft te worden
gr hans

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Vergeet het kabeltje niet. Als deze gekniekt is dan vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.