Nissan Almera: Koelventilator blijft constant draaien wanneer motor warm is

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: GA16DE

Heb sinds een paar dagen een N15 Almera 1.6 A/T uit 1996 (met waarschijnlijk wat achterstallig onderhoud, vandaar dat volgende week donderdag een grote beurt wordt uitgevoerd) en het volgende doet zich voor:

Zodra motor op temperatuur is gaat de koelventilator aan en blijft aan en schakelt niet meer aan en uit zoals normaal gesproken zou moeten. Motor wordt vooralsnog niet te heet (athans temperatuurmeter staat in het midden). Koelvloeistof ziet er normaal uit en ook geen sludge in de motorolie.

Is dit een thermostaatprobleem of is het iets anders?

Bedankt voor jullie hulp!

chiba_kun

Geplaatst door chiba_kun (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

De Ventilator wordt aangestuurd door een Thermoschakelaar deze zit meestal in de radiateur , op het moment dat de schakelaar te warm wordt komt er een verbinding die de van doet draaien , als hij dit te snel of te lang doet kan het zijn dat het bi-metaal wat in de schakelaar zit niet meer goed spoort.

chiba_kun (0), 15 jaar geleden

Ok! Bedankt! Weet ik in ieder geval waar ik aan moet denken.

Volgende week wordt ook de koelvloeistof vervangen en dan maar gelijk kijken naar de genoemde Thermoschakelaar.

Is het trouwens noodzakelijk om ook de thermostaat te vervangen bij het vervangen van de koelvloeistof? (heb ik wel eens gehoord)

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

De koelventilator word gestuurd vanuit de motorcontrolunit. Deze krijgt zijn koelwatersignaal van de thermosensor die achter de 1e cilinder zit. (Over het blok heen kijken richting de stuurbekrachtigingspomp). De eerder genoemde schakelaar is op deze auto niet aanwezig. Mogenlijk belazerd die sensor de boel. Is voor de dealer een koud kunstje om dat even te controleren.

Ton

chiba_kun (0), 15 jaar geleden

Het was inderdaad de thermosensor, deze is nu vervangen bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.