Nissan Almera: getik in motor bij gas geven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

hallo.ik heb de distributieriem gedaan van deze wagen.op stationair toerental draait deze wagen perfect.trekt ook goed op,rookt niet.
maar als je gas geeft,hoor je precies getik in de motor.van wanneer je het gas lost,is dit weg.kan dit te maken hebben met een verkeerde timing?
er staat een sensor op de hoge druk pomp ook.dus ik veronderstel als de timing niet juist staat,dat hij dan een motorstoring zou melden.heeft iemand dit ook al gehad?
mvg,
Aerts Rik

rikken1982

Geplaatst door rikken1982 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je speciaal gereedschap gebruikt om de nokkenas en krukas te blokkeren? zo niet dan is de timing verlopen. De poelie is is zonder spie op de krukas gemonteerd.

rikken1982 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb inderdaad het speciaal gereedschap gebruikt.kan dit geluid geproduceert worden door een paar milimeter verschil van de timing?bijvoorbeeld als de riem toch een tand verkeerd staat?dan gaat hij stationair toch ook niet goed draaien?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je ook precies de voorgeschreven procedure gevolgt?????

rikken1982 (0) PRO, 14 jaar geleden

krukas naar rechts draaien tot tegen het blokkeergereedschap. nokkenas blokkeren. de pomp en de nokkenas gelijk zetten met de strepen op de riem.dan nieuwe riem opgelegd.is toch hetzelfde als bij renault?

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Dam moet het goed zijn. Je kan eventueel nog controleren of de spie van de nokkenaspoelie niet gebroken is.

Als dit allemaal goed is dan zou je kunnen denken aan een drijstanglager.

rikken1982 (0) PRO, 14 jaar geleden

deze wagen heeft nog maar 90000 km.zou dit kunnen? en het geluid is er pas gekomen na het vervangen van de riem.ik ga morgen de timing nog eens controleren zodat ik zeker ben dat ik verder kan zoeken.zijn hier misschien nog problemen bij nissan met die lagers?

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

De k9k is zwak op de drijfstanglagers. Altijd een volsyntheet 5W40 gebruiken bij deze motor. Dat is niet voorgeschreven maar is het wel het beste voor dit motortype.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.