Nissan Almera: Probleem interieurverlichting Nissan Almera Elegance

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Ik heb een heel vreemd probleem met mijn nissan almera, hoop dat iemand mij kan helpen.

Het probleem is als volgt. Als ik de schakelaar van de lamp (interieurverlichting op het plafond van de auto) op 'altijd branden' zet dan brand het lampje zonder problemen. Zet ik de schakelaar op dat het licht moet gaan branden als de deur open gaat, dan brand hij niet.
Maar nu komt het vreemde. Vervang ik het lampje door een led lamp, en ik zet de schakelaar op de stand dat het licht moet gaan branden als de deuren open gaan, dan gaat het led lampje wel branden maar zwak. Nog vreemder is, dat als de deuren dicht gaan en op slot, dat het led lampje nog wat minder fel gaat branden, maar wel continue blijft branden, terwijl die dus eigenlijk uit zou moeten gaan.

Het heeft altijd goed gefunctioneerd maar een week terug sprong het led lampje uit de fitting toen ik de schakelaar om zette. Deze zat ook niet heel stevig omdat hij eigenlijk net te klein was om goed te passen. In de tussentijd er niks aan gedaan tot vanochtend en toen ontdekte is dus dit vreemde probleem.

Wat evens vreemd is, dat als de schakelaar in de stand staat dat de verlichting moet gaan branden als de deuren open gaan, dat dan de centrale deurvergrendeling niet meer werkt. De knipperlichten gaan dan wel knipperen, maar de auto gaat niet van het slot of er juist op.

Wat ik dus niet snap is:
1) waarom gaat het gewone lampje niet branden als de deuren op gaan?
2) waarom blijft het led lampje constant branden?

Eerst dacht ik aan een slechte aarde, maar dat is geen verklaring waarom het led lampje dan constant blijft branden. In tegenstelling tot het gewone lampje welke helemaal niet brand, tenzij hij op de stand voor continue branden staat.

[url=http://img94.imageshack.us/i/imaged74e4b...][img]http://img94.imageshack.us/img94/9957/im...[/img][/url]

Bartje1981

Geplaatst door Bartje1981 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Cpv en binnenlicht worden gestuurd door de time controle unit. Deze bevind zich boven de rechterknie van de bestuurder tussen stuurkolom en kachelhuis. Je moet daarvoor het paneel onder de stuurkolom weghalen. Haal de stekkers er een uit en stop die er na een minuut of 5 weer in. Misschien werkt het weer. Op deze manier heb ik ook eens een klokkenpaneel van een Primera "gerepareerd".

Succes ermee
Ton

Bartje1981 (0), 14 jaar geleden

Ok, dat wist ik nog niet. Ik ga het eens proberen. Zou op zich een logische verklaring zijn waarom dat allemaal niet meer werkt zoals het zou moeten doen als daar een storing zit.
Dank.

Bartje1981 (0), 14 jaar geleden

Ik heb het geprobeerd maar helaas zonder succes.
Ben wel iets verder gekomen...

Het ligt niet aan de lampunit zelf. Als ik de aarde vervang dan doet het lampje het namelijk wel. Het lijkt dus fout te gaan bij de aarde van het stekkertje.
Als ik achterin het stekkertje een extra draad steek, en deze aan het chassis vast maak dan doet het lampje het dus ook. De stekker zelf maakt dus ook goed contact. Het probleem ligt dus ergens anders dan daar.
De vraag is nu alleen waar.... Zit er opeens een draad breuk? Zit er ergens anders een schakelaar niet goed?

Weet even niet hoe ik nou verder moet.
Wat trouwens wel opviel. Heb even de weerstand gemeten tussen de schakelaar in de deurstijl naar het lampje. De ene draad geeft geen weerstand aan, de aarde draad geeft of geen meting, of wel weerstand....

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Er is geen directe verbinding tussen de deurschakelaar en het lampje.

tecna (0) PRO, 14 jaar geleden

de contactjes van de schakelaar raken elkaar niet goed deze zou je naar elkaar moeten buigen.wil ook wel helpen.

Bartje1981 (0), 14 jaar geleden

Deurschakelaar zou misschien kunnen, zal daar de pinnetjes eens van verbruigen. De pinnetjes van de lampunit zelf lijken wel goed contact te maken want als ik een aarde punt trek vanaf de stekker achter de lampunit naar een aarde punt dan gaat het lampje branden.

Als er geen directe verbinding is, hoe kan het dan dat een ledlamp wel zachtje gaat branden (en blijft branden, terwijl hij eigenlijk uit zou moeten gaan?)

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

De lamp brand via de tcu. De deurschakelaar zegt alleen tegen dat ding dat het lampje aan moet.

Bartje1981 (0), 14 jaar geleden

Ok duidelijk.
Denk dat de TCU dan kapot is ergens....
Heb de deurschakelaars omgewisseld (bestuurderskant met de bijrijderskant) maar zonder succes. Lampje bleef uit.
Begin dan te denken dat er in de TCU iets niet goed zit. Maar wat? Een reset heeft niet geholpen...
Of er moet een kabelbreuk zijn in de kabel van de TCU naar de deurschakelaar of van de TCU naar de lampunit.
Maar goed heb daar verder niet aan gerommeld of wat dan ook, dus dan zou het een spontane kabelbreuk moeten zijn (als zoiets überhaupt bestaat. :S
Denk niet dat wat het ook is, ik het zomaar even ga oplossen :(

edwin1979 (0), 14 jaar geleden

wat je eens zou kunnen proberen is een weerstand in serie met het LED lampje zetten. ik heb een soortgelijk probleem gehad met LED knippers op mijn motor, deze knipperde niet. bleek dat de knipperlichtmodule aan de lage stroom die led trekt niet voldoende had om te registreren dat er een lamp aan hing en de knippers bleven dus gewoon branden. de waarde van de weerstand durf ik uit mijn hoofd niet te zeggen, maar daarvoor wil ik wel even zoeken als je dat op prijs stelt, of wellicht dat de techneuten hier wel wat over kunnen vertellen.
ik hoop dat je hiermee geholpen bent.

Bartje1981 (0), 14 jaar geleden

Dank voor het meedenken, maar het probleem zit hem niet bij de led lampjes zelf. Die doen het gewoon.
Probleem zit hem in een gewoon lampje wat helemaal niet gaat branden als de deur open gaat. MAar wat opvalt is dat een ledlamp wel lichtjes gaat branden, maar ook niet uitgaat op het moment dat hij dat wel zou moeten doen....
Wat ik misschien kan proberen bedenk ik me nu. Is de Time control Unit bij mn ouders uit de X-trail halen en die er bij mij aan doen, kijken of het probleem dan verholpen is. Dan weet ik dat het in de Time control unit zit...

Bartje1981 (0), 14 jaar geleden

Nou Time control unit in de x-trail niet direct kunnen vinden helaas.
Wat zijn ongeveer de kosten van een andere TCU?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Die zit onder het kastje want voor de bestuurder zit. De kosten: 300ex btw komt eerst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.