Nissan Patrol 1991: haperen bij 3000 rev.

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 116

Hoi, als nieuweling op het forum wil ik openen met een vraag. De auto staat op Kaapverdië en deze heb ik helemaal opgeknapt, dus histrorie is mij onbekend.

Bij 3000 rev. en rijdend begint de motor in te houden, misschien haperen een beter omschrijving. Als de auto stilstaat en de motor loopt stationair, schieten de rev subiet door naar de 5000 rev. De motor start ook perfect, en loopt en trekt uitstekend totdat die 3000 rev wordt gepasseerd. Ik heb een brandstof opvoerpomje, een normaal dingetje met 70ltr/h. lage druk van de Chinees.

Ik denk toch dat de opbrengst tekort is, heb nu een Hardi 9912 besteld, 130 ltr./h en deze is dus bijna het dubbele aan opbrengst.

Wie heeft ervaringen vergelijkbaar met dit probleem, het is dus nog niet opgelost en ben aan het uitsluiten wat het probleem nu kan zijn.

Het is mij bekend dat er ook een plons verloren gaat aan koeling, voorheen was het een zexel injectie pomp, maar nu een Japanse pomp die uitstekende druk levert. Wellicht moet deze pomp meer tegendruk hebben, mij is daar niet veel over verteld door de leverancier.

Ik hoor graag reacties, lijkt me een leuk vraagstuk om in te bijten.

Vr.grt. Willem

Patrol60

Geplaatst door Patrol60 (0) , lid sinds 10 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.