Nissan X-Trail: Herrie bij stationair draaien koude motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: YD22DDTi

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn X-Trail en wel dat bij de start ( motor koud ) er een blikkerig geluid komt uit de buurt van de krukaspoelie. Naarmate de moptor warmer wordt verdwijnt de herrie bijna helemaal.
Ik heb recentelijk de dynamo,waterpomp,spanrol,v-riemen en krukaspoelie vervangen. Telkens er vanuit gaand dat een van deze onderdelen de oorzaak was van de herrie. Alle onderdelen waren inderdaad niet 100% maar helaas is na vervanging de herrie gebleven. Bij de start draait de motor ongeveer 800 toeren en bij ingeschakelde airco ong.1000. De gebruikte riemen zijn voor de Dynamo een Gates en voor de airco een Contitech. Als ik de motor kortstondig laat lopen zonder riemen dan istie lekker stil ( voor een diesel dan ) Ik zoek nu zelf de reden van de herrie bij de distributie ketting maar voordat ik die ga of laat vervangen wilde eerst advies van de specialisten vragen.

Jelle

Woodiesfun

Geplaatst door Woodiesfun (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Moeilijk te zeggen vanaf hier maar inderdaad dan blijft er weinig anders over als de distributie

kaleido 1 (1580) PRO, 10 jaar geleden

Even uitleggen .
Met de riemen erop hoor je een blikkerig geluid , met de riemen eraf is het blikkerige geluid weg ?
Waarom dan de distributie verdenken ?
Zou het dan toch zoeken in iets wat door de andere riemen wordt aangedreven, of zie/lees ik het nu helemaal verkeerd ?
Zou het lawaai niet uit de koppeling van de aircopomp kunnen komen.
Leg de riemen er eens 1 voor 1 op.

Woodiesfun (0), 10 jaar geleden

Hallo Ferrie,

Het is inderdaad een kwestie van elimineren, de v-riem van de Aircopomp er afgehaald geluid bleef, en zoals ik al had genoemd alle aangedreven onderdelen van de andere v-riem vervangen. Het rare vind ik dat als de motor warm is het geluid nagenoeg weg is dan de motor ook rustig loopt. Als het inderdaad de distributie ketting is, is het dan verstandig om die te vervangen ( en de bijbehorende onderdelen ) of bijvoorbeeld een ruilmotor oid. (Motor heeft nu 250.000 gedraaid) dit natuurlijk ook kosten technisch tegen elkaar afwegend.

Jan, het is altijd weer geruststellend als een Wegenwachter meedenkt! bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.