Nissan Micra: Het duurt lang voordat de motor aanslaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Mijn auto start niet goed. Het duurt lang voordat de motor aanslaat, verder rijdt hij prima. Het starten duurt langer naarmate hij langer stil heeft gestaan. Als hij bijvoorbeeld maar 10 minuten heeft stilgestaan duurt het niet zo lang, maar nog steeds wel langer dan de bedoeling is.

Nou heb ik de gloeibougies vervangen en toen startte hij ongeveer 5x perfect, maar de volgende dag duurde het alweer langer. Wat opmerkelijk is was dat de motor toen de bougies net vervangen waren bleef lopen nadat ik de sleutel uit het contact haalde.

Iemand enig idee waar het aan kan liggen? Hoop dat iemand me kan helpen!

Nissan89

Geplaatst door Nissan89 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Onder het luchtfilter zit het brandstoffilter. Aan de achterkant van het filterhuis zit 1 of ander zwart plastik dopje. Het kan eruit, er zit een soort ring voor met weerhaakjes volgens mij.

Ik heb het begin dit jaar ook eens aan de hand gehad. Als je in de rubberen bal knijpt dan moet je het zien lekken.

Ik heb er helaas geen plaatje van want Nissan levert het niet los. Ik vraag het nog aan een maat van me.

Succes met zoeken.

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

klein lekje in je brandstof aanvoer waardoor de diesel langzaam terug zakt naar de tank. des te langer de auto staat, van des te verder de diesel moet komen. Lek kan ook in het brandstoffilter zitten (toefvallig niet pas vervangen / losgehaald ??)

Afromonteur (0), 7 jaar geleden

He ik kamp nu met hetzelfde probleem.. Wat was uiteindelijk de oplossing??

check

Beste antwoord, geplaatst door Afromonteur (0), 7 jaar geleden

De oplossing was inderdaad wat nissanwielmonteur in mijn geval dan. Ik heb op de rubberen ring voor wat extra vloeibare pakking geplaatst en gelijk ook de luchtfilter vervangen. Loopt nu als een zonnetje foto is van het lekkende onderdeeltje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.