Nissan Micra: Hoog verbruik!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste mensen,
Sinds kort een micra 1.3 uit '99 gekocht met 90k op de teller. Een leuke aangeklede auto waar ik erf trots op ben. Enkel het verbruik vind ik erg tegenvallen. Zelfs nu ik extra zuinig rij haal ik ongeveer 11 km op de liter.
Mogelijke problemen?

Ik las ergens over het resetten van comp doormiddels de plus van je accu 20 sec. los te halen.
Zinvolle handeling zonder mogelijke consequenties?

bvd,
Joost

Joostlem

Geplaatst door Joostlem (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

rij je korte ritjes??snelweg ritjes??banden op juiste spanning?nu in de winter verbruikt elke auto wat meer,een koude motor heeft wat meer brandstof nodig(choke)

kombikart (0), 13 jaar geleden

Heb hier voor de vrouw een 1300 met cvt van 98, en die haalt altijd 1 op 14. In de winter is het 1 op 14 (winterbanden), en in de zomer is haar beste resultaat 1op 17 met gebruik van airco.
50% snelweg en de rest bbk.
Ze is een rustige rijder.
Banden altijd netjes op spanning, schone luchtfilter enz.

Resetten zou de zaak eens wakker kunnen maken. + pool idd ff loshalen en na 1 minuut er weer op zetten. Gewoon gaan rijden daarna. Moet wel ff de klok goed zetten daarna.
Is iig het proberen waard.

Gr Fred

Joostlem (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties! super,

Ik rij ongeveer 60 km per dag voor mijn werk. Waarvan de helft ongeveer op de snelweg. Normaal ben ik niet zo'n rustige rijder, maar om te testen hoe zuinig hij kon zijn heb ik afgelopen periode extreem rustig gereden. De eerste keer in mijn 'oude' rijstijl haalde ik zelfs 1:9.7. Niet echt de bedoeling uiteraard. Wellicht dat er dan even naar de filter gekeken moet worden. En ik begrijp dat het resetten ook het proberen waard is.

Het is even wennen vergeleken met mijn oude cuore 0.8 die sportief rijdend een gemiddeld verbruik had van 1 op 20.


Ik heb nog een laatste vraag. Ik hoor (als ik de radio uitzet en goed luister) als ik hem schakel in de 4e versnelling soms een ander 'soort' motorgeroffel dan in de andere versnellingen. 50 procent van de tijd in 4e versnelling krijg ik dit te horen. Dit wisselt per keer dat ik moet rijden en niet per keer dat ik hem in de 4e versnelling doe. Het schakelen zelf gaat trouwens ontzettend soepel.

Kan dit kwaad of kan ik gerust wachten op de volgende keer dat ie naar de garage moet.

Nogmaals dank,
Joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.