Nissan Primera: IJskoude start vraag

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: SR20De

Ik merk de laatste tijd dat als het erg koud is en ik de auto start hij voor een paar seconden (hooguit 2) wat rauw loopt. Niet zo zwaar als een diesel gelukkig maar hij is wel luidruchtiger aanwezig. Na die 2 seconden is t ook volledig weg. Volgens Kevin komt dit doordat de olie dik is en nog niet volledig is rondgepompd. Kan ik inkomen, geen probleem.

Vanochtend, na een nacht vriezen, merkte ik op dat mijn toerenteller niet direct omhoog schiet. De motor start gewoon, maar het duurt een paar seconden voordat de toerenteller van zn plek komt. Qua toeren is er niets aan de hand, alleen die vertraging vond ik apart.

Kan iemand dit verklaren? Moet ik me zorgen maken?

DaMasterPNut

Geplaatst door DaMasterPNut (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat luidruchtige de eerste seconden komt doordat door de dikte van de olie ervoor zorgt dat de klepstoters en kettingspanner wat trager op druk komen. Volkomen normaal, zal minder worden als je een volsynthetische olie 0W40 gebruikt.

DaMasterPNut (0), 17 jaar geleden

OK, gelukkig. Dan is dat wat ik al dacht.
Enige idee of mijn tweede alinea toevallig?

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Koude.
ook electronica is gevoelig voor temperatuur.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.