Nissan Micra: inhouden, wegvallen of nog erger.

Bouwjaar: 1993

Mijn Nissan Micra uit 1993 (model k11) houd enorm in bij verschillende snelheden. Ik heb er nu al de volgende dingen aan vervangen:

Luchtmassameter (Huis)
bougies, kabels, verdelerkap, rotor
CVT-olie ververst
Computer laten uitlezen (geen errors)
Contacten van de computer, cvt-computer schoongemaakt

Het lost het allemaal niet op wie o wie kan me helpen?

Dealer weet het zo ook niet 1,2,3 meer en om ze te laten zoeken vind ik iets te duur.

Wie kan me helpen?

qengelberts

Geplaatst door qengelberts (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dealer een proefrit met consult eraan laten maken moet enige info geven , ik denk toch de luchtmassameter.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

luchtmassameter is vervangen en het probleem is gewoon exact het zelfde. De dealer heeft de computer uitgelezen en een proefrit gemaakt en daar wordt gezegt dat het net lijkt of de luchtmassameter stuk is maar dat ie dat met deze verschijnzelen dan wel had gemeldt plus dat dit een ander is en het probleem het zelfde is gebleven.
Maar tot zover bedankt en hopelijk dat je nog iets weet wat het kan zijn.
Groet,
Quentin

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Vervolg (3-4-2003) we hebben opnieuw de luchtmassameter vervangen voor een ander waarvan we zeker zijn dat ie goed is.Hierbij hebben we meteen de boardcomputer, cvtcomputer, dynamo, injector-rails en de accu nogmaals vervangen maar dit bied ook geen enkel resultaat. Wie o wie weet er nog een oplossing?

robert10059 (0), 19 jaar geleden

er zit links voor in de motor ruimte een zekeringskast met een zekering voor de injectie / brandstofpomp geloof ik , deze willen nog wel eens weg rotten. (de pootjes waar de zekering in vast zit )

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Dank je voor je reactie robert. Ik heb inmiddels uit voor zorg alle zekeringen nagekeken en vervangen en of schoongemaakt en ingespoten maar het gewenste effect bleek uit. Ik heb via via horen zeggen ook voor de zekerheid de injector rail vervangen dit resultaat was ook niet het gene wat we zoeken. Concreet probleem is nog net zo aanwezig. Ik hoop dat je nog een idee hebt.
Al vast bedankt tot dus ver en hoop op de goeie tip van 1 van jullie.

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Begin eerst eens je brandstofdruk te meten. Is dat OOK onder het rijden in orde? Geeft dat geen uitkomst moet het een belastingssignaal zijn, dan denk je aan gaskleppot meter of luchtmassa meter. Beide hebben een voeding van 5 volt met een signaal spanning van 0,5 tot 4,5 volt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.