Nissan Micra: toerenteller

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Even een vraagje over het aansluiten van een toerenteller op mijn Micra. Er zijn 3 draden, +, -, en een naar de bobine. Nu heb ik begrepen dat die draad op de min van de bobine moet worden aangesloten, maar welke is de min.....

Het kleuren schema in het boek is helaas anders dan in de auto. Er gaan 2 draden de bobine in, een rood/witte, en een dikkere groene. Heeft iemand enig idee aan welke draad ik de toeprenteller mag vastmaken?

Alvast bedankt!

Oboema

Geplaatst door Oboema (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt volgens mij de - en + pool gewoon op de accu aansluiten en de 3de draad is een zo ge heten g-signaal (volgens mij heet die zo althans) dit signaal is te vinden bij een micra op de dynamo volgens mij en anders is die te vinden in het dashboardje want er zijn modellen die een toerenteller in het boardje hebben dus of een ander dashboardje zoeken met teller of de andere manier van de draden zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.