Nissan Primastar: Inhouden,hikken beneden de 2000t/min

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik heb een nissan primastar 1.9 diesel met commonrail van 2003.
Deze heeft het volgende probleem. Houdt in,schokt en trekt niet goed op beneden de 2000t/min. Heeft gewoon niet zijn maximale trekkracht.Bij de dealer geweest geen foutcodes aanwezig en zeggen niks mee aan de hand.Ik heb de luchtmassameter al losgehaald geen verschil zelfs nog iets heftiger.Weet iemand wat dit eventueel kan wezen.
Ik hoor het graag.
Gr Gert

Gert3681

Geplaatst door Gert3681 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primastar? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt alsof de EGR klep(soms)open blijft staan, kan electrisch in orde zijn(geen foutmelding) maar mechanisch deel kan blijven hangen.

Gert3681 (0), 17 jaar geleden

Het probleem ligt niet aan de EGR Klep. Ik heb hier een nieuwe opgezet maat het probleem blijft het zelfde.

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Wordt een zoekplaatje, moeilijk te zeggen op afstand, verder alle basisdingen goed? Brandstoffilter schoon, luchtfilter schoon, haalt de luchtmassameter zijn maximale waarde? Als de luchtmassameter niet goed meet wordt dat bij deze wagens niet als foutmelding aangegeven!
Eventueel klepspeling even controleren, slang van turbo naar intercooler controleren deze wil wel eens scheuren of poreus worden in de bocht(buitenkant) vlak bij de turbo. (slang is dan aan de buitenzijde erg vet)

Suc6

Gert3681 (0), 17 jaar geleden

Het probleem lijkt opgelost te zijn naar veel zoek en speurwerk. De turbo werdt niet aan gestuurd. Dus de elektische regelklep van de turbodruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primastar of stel zelf een nieuwe vraag.