Nissan Micra: Kachel werkt slecht

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Wie kan mij helpen?
Wij hebben een Micra (K10) waarvan de kachel heel weinig warmte geeft en het heel lang duurt voordat deze sowieso warm wordt.

lincoln63

Geplaatst door lincoln63 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Adri,

Heb je al gekeken of er genoeg (koel)water in je systeem zit ??
Je thermostaat kan ook aan het 'narren' zijn : ga een goed stuk rijden en kijk(voel) of je radiatuerslangen warm worden ( boven EN onder ). Kijk ook of je temperatuur oploopt als je auto stilstaat en weer zakt als je gaat rijden.
Verder kun je ook nog kijken of de slangetjes, die door je schutboard gaan, of die wel goed warm worden.

Groeten en SUC6
Jeroen

lincoln63 (0), 15 jaar geleden

Hallo Jeroen,

Er zit genoeg koelvloeistof in het systeem. De radiateurslangen en de slangen die door het schutboard gaan worden ook warm. Helaas werk de temperatuurmeter in de auto niet dus kan ik ook niet zien of de temperatuur shommelt. Ik zal eens kijken of ik deze kan repareren. In ieder geval bedankt voor jou reactie.

Groeten, Adri

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Het gebeurt nog wel eens dat de lipjes waar de warm/koud verstelkabel tussen geklemd zit lam worden en de kabel niet meer op z'n plaats houden. Als je dan aan de kachelhendel schuift dan verschuif je dus de buitenkabel in zijn bevestiging. Je kan dit controleren door aan de rechterkant van het dashbord omhoog te kijken. Dan zie je het hefboompje van de warm/koud bediening. Beweeg de kabel en kijk of de hefboom een volledige slag maakt.

Waarschijnlijk is door deze "storing" de kachelklep maar een klein beetje open.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.