Nissan Primera 2.0 GX Trend: Kachelunit werkt alleen op stand 4

Bouwjaar: 1999

Van de ene op de andere dag doet de aanjager het niet meer in stand 1,2 en 3. Wel in stand 4, dus de kachelmotor is niet kapot.
Meestvoorkomende probleem is een kapotte weerstand en die dient dan ook vervangen te worden. Het schijnt dat dit een werkje van 5 minuten is, maar waar zit die weerstand precies?

bantwerp

Geplaatst door bantwerp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sambijman (0) PRO, 19 jaar geleden

rechts voor onder dashboard breede stekker +2 kruisschroefjes

bantwerp (0), 19 jaar geleden

Sam, bedankt voor je reactie. Omdat ik de monteur precies kon aangeven wáár de weerstand zit duurde de vervanging minder dan 5 minuten. Ik had 't wel zelf kunnen doen, maar dan heb ik geen garantie...

bantwerp (0), 19 jaar geleden

B.T.W. (By the way): Totale kosten inclusief montage bedroegen €60,-

gdezwart (0), 19 jaar geleden

De weerstanden (gebruikt bij stand 1,2 en 3) branden door omdat de aanjagermotor een te grote stroom vraagt. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door:
- stroef draaiende aanjagermotor, bij mij was hij erg vervuild 160k km. reinigen en smeren hielp bij mij. dashboardkastje verwijderen.
- sterk vervuild interieurfilter, zelfs bij een zogenaamde airco-opfrisbeurt bij de dealer wordt hier niet eens naar gekeken. zit vlakbij de weerstand. Je moet hiervoor wel dashboardkastje verwijderen.

ps de weerstand zelf is voorzien van een soort zekeringdraadje in twee soldeerdruppels. Als de mogelijke andere oorzaken zijn weggenomen kun je beste weer een dun draadje hierin solderen. Dan is de weerstand weer functioneel en de aanjagermotor beschermd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.