Nissan Micra: Kleurcode bedrading radio?

Bouwjaar: 1994

Ik heb een nieuwe autoradio en die wilde ik inbouwen in mijn Micra uit 1994. De nieuwe radio heeft natuurlijk een andere stekker dan de oude: ik moet nu de draadjes verbinden met een standaard ISO-aansluitkabel.
Maar de vorige eigenaar heeft een zooitje gemaakt van de bedrading van de radio en nu kom ik er niet meer uit.

Weet iemand welke draad waarvoor dient?

Ik heb een kluwen draadjes met de volgende kleuren:
- zwart met een witte streep
- zwart met een rode streep
- zwart met een gele streep
- zwart met een roze streep
- rood met een blauwe streep
- rood met een zwarte streep
- rood met een zwarte streep (die heb ik dus 2 keer)
- rood met een gele streep
- blauw met een zwarte streep
- blauw
- bruin

PS Ik heb alleen speakers voor.
PS2 Uiteindelijk moet ik in de ISO-stekkers de volgende draden aangesloten hebben: +12V, +12V memory, automatische antenne, aarde, box voor links +, box voor links -, box voor rechts +, box voor rechts -

Pieter Tuinier

Geplaatst door Pieter Tuinier (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Pieter,

Je hebt hiervoor een multimeter nodig, als je die niet hebt moet je die even bij de gamma halen (zo'n goedkope voldoet hiervoor prima)
Als je de meter op gelijkspanningsmeting zet kun je als eerste je onderbroken en constante voeding opzoeken. 1 pen van de meter op je contaktslot of een ander stuk metaal (massa) en de andere op de draden een voor een tot je de constante spanning gevonden hebt (voor je geheugen). Nu je contaktslot aanzetten en weer hetzelfde doen. De draad die nu spanning geeft (en daarvoor niet) is je geschakelde voeding. Als ik zo je auto zie hoef je de automatische antenne niet aan te sluiten, tenzij je auto gepimped is.
Je boxendraden kun je nu gaan opzoeken door je multimeter op ohms te zetten en je draad door te meten die bij je speaker ruimte uitkomt, naar 1 van de draden in de kluwen. Bij 0 ohm heb je de goeie gevonden en is het bingo. Ik hoop dat je nu even vooruit kunt, zonder multimeter gaat dit dus niet zomaar lukken.

PS als je slim bent koop je een verloop stekker vanaf je nieuwe radio, dan kun je daarvan de draden doorknippen ipv de draden van je radiostekker. Dan kun je later als je een andere auto koopt je radio wel gewoon inpluggen.

hoes (0), 17 jaar geleden

pieter,

ik zou uit een micra van de sloop de orginele nissan radio stekker knippen en deze in je eigen micra monteren weet je zeker dat je de juiste aansluiting krijgt.

vrgr: hoessein

Check (0), 17 jaar geleden

- zwart met een witte streep
- zwart met een rode streep
- zwart met een gele streep
- zwart met een roze streep
- rood met een blauwe streep
- rood met een zwarte streep
- rood met een zwarte streep (die heb ik dus 2 keer)
- rood met een gele streep geschakelde plus of constante plus?
- blauw met een zwarte streep aansturing automatisch antenne? of amp ?
- blauw aansturing automatisch antenne? of amp ?
- bruin Massa van de radio?

Kabel welke een kleur en een zwarte streep hebben zijn waarschijnlijk speakerkabel. Zwart is min. Ik tel er 8 (ex blauw/zw) in je lijst dus 4 speakers. Overige zie lijst.
Blijft deze over: rood met een zwarte streep (die heb je dus 2 keer). Geen idee


Ik zou echter de tip van hoes opvolgen.

Pieter Tuinier (0), 17 jaar geleden

Dank voor jullie tips. De radio doet het nu!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.