Nissan Sunny: koelventilator/ temp sensor

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: sr20de

ik heb een probleem met de temp. sensor.
ik heb nu iets langer dan een jaar in heb bezit van deze auto, altijd prima gedaan. maar nu dee de water temp meter in de auto het ineens niet meer, dus ik een nieuwe besteld. maar toen kwam ik erachter dat er 2 sensoren naast elkaar zitten, 1 voor de temp die je in de auto ziet, en 1 gaat er volgens mij naar de motor. die naar de motor gaat zat bij mij gewoon los! en toen ik em vastmaakt leek de auto wat beter te lopen, lager stationair enzo, maar nu doet de koelventilator het niet meer! en als ik de stekker los laat draait de ventilator de hele tijd.

Heeft iemand enig idee waarom de koelventilator niet aanslaat als ik de temp sensor stekker erop doe? nu heb ik em weer los maar dan draait de ventilator de hele tijd. alvast bedankt.

m.v.g. bram beuse

boiler

Geplaatst door boiler (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Die sensor die je los en vast gezet hebt die heeft twee darden. Deze sensor is de sensor die de koelwatertemperatuur aan de motorloopunit doorgeeft. Als deze dus =/- 98 graden is dan zal de motorloopunit zelf de koelventilator laten draaien. Als je de stekker loshaalt dan word er een onderbroken circuit gesignaleert en gaat de motor op z'n noodloop draaien. Er gebeuren dan wat dingen en 1 daarvan is dat de koelventilator aangezet word. Op zich hoef je je dus daarom geen zorgen te maken. De ventilator regeling werkt dus. Als de motor dus op temperatuur komt dan zal de ventilator dus aanslaan. Dat kan je controleren door de motor stationair gewoon warm te laten draaien en even afwachten wat er gebeurt. Het moet natuurlijk wel zo wezen dat er koelwater bij de sensor zit. Als er vanwege een lekkage lucht bij de sensor zit dan werkt deze niet. Of te laat.

De oorzaak van de temperatuurmeter die het niet doet zal voor 95% wel dat andere sensortje zijn wat je gezien hebt. Deze heeft 1 draad. Je kan de werking van de meter nog controleren door de draad direct aan massa te leggen. De meter moet dan helemaal naar boven gaan.

Ton

boiler (0), 14 jaar geleden

oke. de temperatuurmeting doet et weer, dat was die sensor met 1 draadje(draadje zat los) ik heb die sensor die 2 draadjes heeft ook weer vast geklikt, maar de ventilator gaat dan helemaal niet draaien, ook niet als de motor (te) warm wordt. had de temp bijna in het roode en hij dee het nog steeds niet. zal dit dan lucht bij de sensor zijn? of kan het ook een ander probleem zijn?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Of te weinig koelwater of de thermostaat zit vast.

boiler (0), 14 jaar geleden

bedankt, ik ga kijken of ik het probleem kan vinden en verhelpen.

gr bram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.