Nissan X-Trail 2006: Koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QR20, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Ik heb het probleem dat er ergens koel vloeistof weg lekt bij mijn Nissan x-trail T30.
Ik heb het systeem onder druk laten zetten en er lekte nergens iets naar buiten, conclusie volgens de garage ....lekke koppakking.
Maar ik heb stiekem het idee dat het ook de kachel radiator kan zijn ; dit omdat , als ik koelvloeistof bijvul en de kachel aanzet het in de auto vreemd gaat ruiken, maar als het peil in het reservoir weer laag is dan niet meer (of in ieder geval een stuk minder).
Kan iemand mij vertellen wat dit is en hoe ik de kachel radiator kan controleren (waar kan ik er gemakkelijk bij om te kijken of hij lekt)

Tomheemskerk

Geplaatst door Tomheemskerk , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Zit er ook een vettige aanslag op je ruiten aan de binnenkant? Beslaan ze veel?
Kijk eens onder de vloermatten voor in de auto of er daar koelvloeistof ligt.
Zo ja, dan is het waarschijnlijk de kachel radiateur.

Tomheemskerk, 1 maand geleden

Het is mij niet opgevallen dat er koelvloeistof onder de vloermatten ligt maar heb net koelvloeistof bijgevuld misschien dat het nu wel gaat lekken? Zit er geen soort opvang bakje o.i.d. onder trouwens.? De ramen beslaan wel eerder lijkt het en ik krijg deze lastiger “ schoon” met de ventilator/ airco

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Er hangen vaak bij een lekke kachelradiateur ook wel druppels aan de bak onderaan het kachelhuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.