Nissan 0: Lekkage binnen in Micra van 1995

We hebben plotseling een lekkage in onze micra. Ergens achter het dashboardkastje rechts lekt het. Gewoon water, geen koelvloeistof. Er komen druppels water uit ergens bij de aanjager dichtbij de aanjagerweerstanden. Alles is daar nat zelfs de bekabeling naar de aanjagermotor. Het loopt daar blijkbaar ergens zomaar naar binnen terwijl de auto stilstaat. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Het is daar op die plek niet gemakkelijk te vinden waar het nu precies vandaan komt. Na een behoorlijke rit met de aanjager in de hoogste stand krijg ik het weer droog en begint het niet direct weer te druppelen. Via wat zou dat binnen kunnen komen.

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Steven80 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft de auto airco?
Zoja..dan kan het afwaterings slangetje misschien verstopt zitten of niet meer naar buiten lopen.

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo, haal je paraventplaat (kunststofplaat rondom je ruitenwissers) los en vervang het foam-rubbertje van het voorruitsteuntje (die zich net boven het handschoenkastje zit) voor een laagje/laag siliconnepakking EN al je problemen zijn (denk ik) verleden tijd...

SUC 6 Jeroen

kombikart (0), 16 jaar geleden

[quote=JEROEN5326]hallo, haal je paraventplaat (kunststofplaat rondom je ruitenwissers) los en vervang het foam-rubbertje van het voorruitsteuntje (die zich net boven het handschoenkastje zit) voor een laagje/laag siliconnepakking EN al je problemen zijn (denk ik) verleden tijd...

SUC 6 Jeroen[/quote]
Klopt voor 100% wat Jeroen zegt. Dat rubbertje wordt hard en gaat lekken. Heb dat hier ook al gehad. Ik heb het toen dicht gemaakt met kit. Dat werkte ook.
Het water loopt dan precies via het aanzuiggat van de ventilator de beenruimte in.

Gr Fred

conradus (50), 16 jaar geleden

Bedankt voor de info heren, ik ga dat demonteren en laat nog weten of het dat ook in mijn geval was.
groet,

kombikart (0), 16 jaar geleden

We horen het wel.

Gr Fred

conradus (50), 16 jaar geleden

Nou, ik ben er weinig mee opgeschoten. Heb de ruitewissers en de afdekplaat verwijderd maar kan daar niets ontdekken wat een lekkage kan veroorzaken. Helaas.

JAN/DODGE (0) PRO, 16 jaar geleden

langs raam rubber ,dat het water er boven langs in loopt?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je wel goed naar dat groene blokje gekeken zoals Jeroen aangeeft???? Dat is 99.9% de oorzaak

conradus (50), 16 jaar geleden

Ik heb echt geen groen blokje kunnen vinden. Ja, zo'n klein ding net onder de ruit. Ik heb wek dat metalen plaatje welke met drie schroeven vastzit ev en losgenomen. Van daaruit kan ik de inlaat naar de aanjager zien. Maar niets kunnen ontdekken waar het water langs kan komen. Wel is de rubber afdichting aan de bovenzijde van de voorruit enigzins opgebold. Of en hoe het water van hieruit binnen zou kunnen komen kan ik ook niet verklaren

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je de hele boel toch hebt los liggen, besproei je voorruit dan(of laat het doen) eens
met een tuinslang, en controleer dan het binnendringen van het water.(nadat je eerst je ventilatomotor hebt ge demonteerd !!)

SUC7 Jeroen

conradus (50), 16 jaar geleden

Ik kan via de ruimte onder de ruitewissers geen pad ontdekken waar het water langs kan kruipen. Misschien een cappilaire achter de ruit langs? Het is ook niet direct na de eerste regenbui. Het heeft een wat langere tijd nodig om uiteindelijk bij de aanjager te komen.

conradus (50), 15 jaar geleden

Weer een flinke plas water rechts voor binnen op de vloer onder het dashboard kastje aan bijrijderszijde na fikse bui. Er komt zo af en toe toch nog water binnen maar via welke weg is me een raadsel.

kombikart (0), 15 jaar geleden

Ik denk toch dat je wat beter moet zoeken. Het advies wat Jeroen je al gaf is 99% zeker de oorzaak van de lekkage.
Snap eigenlijk niet dat je hem niet kunt vinden. Hij moet er toch echt zitten.

Highway (105) PRO, 15 jaar geleden

Is er een nieuwe voorruit ingezet?

kombikart (0), 15 jaar geleden

[quote=toezicht]Is er een nieuwe voorruit ingezet?[/quote]
Dat zou mss kunnen maar de lekkage zoals hij die beschrijft is het 99% zeker het gene wat al aangegeven is.
Heb het zelf hier namelijk ook al gehad en ben er bij toeval toen achtergekomen.
Je zoekt je echt een ongeluk.

Fedor B (0), 14 jaar geleden

Hier het zelfde probleem gehad met de zelfde auto. Na aardig wat test (tuinslang) en onnodig sloopwerk: water in kachel huis afkomstig van het groene voorruit steuntje. (zoals Jeroen al aangaf) Dicht gekit en kachelhuis is nu droog. Ventilator nog kunnen redden maar de kachelweerstand heeft de kortsluiting niet overleefd. De fan loopt nu alleen nog maximaal. (kachelweerstand vervangen, weer okay) Vloer bleek jammer genoeg nog niet droog. Blijkt ook nog water onder de voorruit door te komen, helemaal in het hoekje. Dit is vanbinnen uit net te zien als je met een lampje over de rand van het dashboard heen kijkt. Hoe ik dit ga oplossen weet ik nog niet.

sappie (0), 14 jaar geleden

ik heb zeg maar hetzelfde probleem, uit het niets ineens wateroverlast. het komt bij de passagierszijde rechts achter het dashboard vandaan, zeg maar achter de ventilatormotor (?? althand dat zwarte ding ondering achter het dash.)..

ook is dat zwarte geluidsdempende spul helemaal doorweekt.

ook wegens wittel plekken op het voorraam wordt dit vervangen.

ik hoop dat hiermee de lekkage opgelost wordt, just in case:

@ fedor: heb je intussen al een oplossing gevonden?

Fedor B (0), 14 jaar geleden

Voor de voorruit lekkage:
De lekkage langs de ruit was bij mij minimaal, bijna al het water was afkomstig van de lekkage langs het groene plaatje (Jeroen)
Heb aan de passagiers zijde de rubberen strip van de A-stijl verwijderd, alles goed schoon gemaakt en daarna zijkant en onderzijde van de ruit afgekit met shell kit. Zie je niets van, zit toch onder rubber en afdek kap. Even afplakken is wel handig. Het is wel een beunhaas oplossing maar werkt en ruit opnieuw laten plaatsen vind ik te duur voor deze auto.

Hans4040 (285) PRO, 14 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback op dit overigens 1 jaar oude topic.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 0 of stel zelf een nieuwe vraag.