Nissan Almera: Linker aandrijfas trilt bij snelheden van 120 tot 150 km/uur. Sp

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Di

Ik heb een almera Diesel 2.2 DI uit 2001. Recentelijk een grote beurt gegeven en nu trilt de auto bij hogere snelheden van 120 tot 150 Km/uur. Na een extra controle op onbalans van de voorwielen blijkt nu de linker aandrijfas speling te hebben aan de bakzijde. Ik kan de homokineet indrukken(naar de bak to) en op en neer bewegen. Het lijkt alsof de borging in de bak eruit is?!? Iemand hier ervaring mee? En wat het eventueel kan zijn?
Ik weet dat de auto een kwaal hebben met de versnellingsbakken, maar aandrijfassen .......?

Graag hoor ik spoedig van iemand.

Joyvo2000

Geplaatst door Joyvo2000 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je de as op en neer kan bewegen dan zal het differentieellager versleten zijn. Het is normaal dat je de as een heel klein beetje heen en weer kan halen. Dat komt door de borgring in het gleufje. Maar op en neer dat moet nihil wezen

Joyvo2000 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie,

Wat zou dan de oplossing zijn? Ik denk wel een dure kostenpost?! De auto heeft 193.000 km gelopen en rijdt verder super en ben er erg tevreden over. Wat zou adviseren als specialist ?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ruilbak op de kop zien te tikken

Joyvo2000 (0) PRO, 13 jaar geleden

HAllo Ton,

Ik heb vandaag bij de Nissan de auto laten nakijken. Ze denken dat het differentieellager niet defect is.
Er is geen lekkage aanwezig bij de keerring. geen ijzervijzel bij de bakolie. Er is geen geluid hoorbaar dat duidt op een defect. Wielen gewisseld voor en achter, links en rechts. Geen verbetering. De speling op en neer is meer dan normaal, maar hooft niet te betekenen dat de bak defect is. Ze willen nu de as verwijderen en kijken of er speling is op de spiebanen van de as. Misschien kromme ankerplaat, kromme schijven ?? Moeilijk verhaal denk ik.

Joyvo2000 (0) PRO, 13 jaar geleden

Nou nog even een update en stand van zaken. Ik heb deze week de aandrijfas laten vervangen l.v. en na het demonteren heeft men het lager van het differentieel gecontroleerd. Deze heeft speling(meer dan normaal) maar is niet defect.
Na vervanging van de as ligt probleem van trillen 10 a 15 km/uur hoger?!?!?!? Erger nog, soms trilt hij niet en soms heviger !! Graag nog een opinie van iemand die er wat van af weet.

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Johan,

Bakken gaan wel vaker stuk, als je door blijft rijden krijgt hij vanzelf nog meer speling en gaat dan ook lekken. Andere bak of nieuwe diff. lagers is de oplossing.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Zoals ik al zei.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.