Nissan Almera Tino: Ruitenwissers stoppen niet meer!!!!!!!!!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds vorige week heb ik een probleem met de ruitenwissers. Wanneer ik deze aanzet dan stoppen ze niet meer. Ook niet in interval keuze. Ze stoppen alleen wanneer ik de motor uitzet. Toen ik onder de motorkap keek hoorde ik een constant piepend geluid. Is dit een relais wat ik hoor of is de de ruitenwissermotor? Waar zit de relais of ruitenwissermotor precies. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt voor de reacties.
Ad

Sluijter

Geplaatst door Sluijter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Marius Kuijt (0), 13 jaar geleden

Relais zit boven de zekeringen, de ruitenwissermotor is te bereiken via de motorruimte en zit achter de plastic kap die doorloopt tot aan de voorruit. De ruitenwisser armen moeten dan wel verwijderd worden. Denk echter dat het probleem veroorzaakt wordt door de schakelaar.

Sluijter (0), 13 jaar geleden

Heb vandaag een probleem erbij. Ik heb 2 relais losgegooid en teruggezet maar nu geeft de diplay een motorstoring aan. Moet ik nu naar de dealer gaan om dit te resetten of gaat deze melding vanzelf weg. De constante piep heb ik gevonden wat het was. Als ik de zekering van throt mtr eruit haal de is de piep even weg. Wat is de throt mtr?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Throt mot = Je elektrisch bediende gasklep. Haal de wissermotor er maar uit en haal het zwarte plastik kapje eraf. Je zal zien dat tie vol met vocht staat/ heeft gestaan.

Schakelaars heb ik nog nooit vervangen van een Tino. Dat is het laatste waar ik aan zou twijfelen. En natuurlijk niet zomaar iets loshalen als je niet zeker weet waar het van is. Die storing blijft minimaal 50 keer starten. Dan moet gaat tie vanzelf weer weg heb ik me eens laten vertellen.

Sluijter (0), 13 jaar geleden

Oké, moet de wissermotor vervangen worden of is schoonmaken van de contacten genoeg?.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik jou was zou ik het proberen schoon te maken

Sluijter (0), 13 jaar geleden

Ton, bedankt voor je antwoorden. Inderdaad zat er water in de kap van de wissermotor en in de motor zelf ook. Zo goed als het kon heb ik het droog gemaakt. En zie, de wissermotor doet het tot nu toe weer normaal. Groeten Ad[quote=Nissanwielmonteur]Als ik jou was zou ik het proberen schoon te maken[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.