Nissan Micra 1995: Locatie knipperlichtrelais + soort relais

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: CG13, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Beste mensen,

Ik heb een Nissan micra uit 1995 waarvan het knipperlicht een knerpend geluid maakt en dan blijft hangen op de aan of uitstand. Ik vermoed een kapot relais (zekering is nog wel goed, maar ik ben een leek, wellicht blijft de hendel hangen dat kan natuurlijk ook). Ik zie in het zekeringkastje in het dashboard wel wat relais zitten, maar ik weet niet of daar de knipperlichtrelais bij zit en welke dat dan is.
Kan een van jullie mij vertellen welke relais ik moet hebben (locatie waar deze zit en de soort want op de online onderdelenzaken zie ik veel verschillende soorten, 4, 5 en zelfs 6 polig?)

Alvast bedankt!

jvanree

Geplaatst door jvanree , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Je kunt voelen welke het is .

    Dank u wel voor uw reactie! Hoe doe ik dat? Knipperlicht aanzetten en dan aan de relais voelen? - jvanree, 5 maanden geleden

harry4203 PRO, 5 maanden geleden

Idd, of aanzetten en relais eruit trekken totdat geluid weg is.

JdeP, 5 maanden geleden

Achter het handschoenenkastje?

Zie: https://multiparts.ee/en/product/NISSAN/... (klik op afb)

Succes

check

Beste antwoord, geplaatst door JdeP, 4 maanden geleden

Hij zit dus achter het dashboard.

Zie foto's 3 en 4 (flasher unit) https://kasperwinter.wordpress.com/2015/...

Succes

jvanree, 4 maanden geleden

Beste allemaal, hij zat uiteindelijk idd achter het dashboard en dan schuin naar boven (richting het ventilator rooster). Hierbij wat foto's voor de liefhebber. Ik kon geen originele relais meer vinden dus heb ik uiteindelijk deze gebruikt ter vervanging https://www.nissan-autoparts.nl/a-608919...
Deze werkt prima maar past alleen niet in het sleufje waar de originele relais in pas. Daarom heb ik hem met dubbelzijdig tape (extra sterke variant die ook voor badkamerspiegels etc. gebruikt wordt) vastgeplakt aan de binnenzijde van het dashboard.
Allemaal bedankt voor de hulp!

. .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.