Nissan PRIMERA: luchtmassameter / katalysator

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Hallo allen,

Ik heb een Nissan Primera 1.8 uit 2005. Onlangs heb ik pech onderweg gekregen
Klachten waren dat de motor begon te bokken alsof deze zou afslaan en er vermogen verlies optrad ( van 110 naar 130 duurde een aantal minuten)
ANWB erbij geweest die een verstopte katalysator vermoedde. Besloten is de auto naar een garage te brengen die aangaf dat het probleem in de luchtmassameter zat. Luchtmassameter is vervangen (door een gebruikt onderdeel om de kosten te drukken)
Auto liep daarna weer prima (2 weken) nu lijkt hij dezelfde klachten weer te vertonen en staat weer bij een nissan dealer.
Deze laatste dealer geeft aan dat het de luchtmassameter hoogstwaarschijnlijk niet is. Er is ook gekeken naar bougies en er zijn nieuwe ingezet omdat ze redelijk doorgebrand(?) waren. Dit heeft het probleem niet verholpen hoorde ik vandaag,
Ook nog aangegeven wat ANWB zei over katalysator. dit zou kunnen werd er aangegeven, maar een katalysator leeghalen zou wel een paar uur in beslag nemen tegen € 100 per uur excl.(indicatie € 300 - € 500) Ik ben eigenlijk niet van plan om nog heel veel geld in deze auto te stoppen.

Is er iemand die hier vergelijkbare ervaringen mee heeft waarbij een (relatief goedkope) tijdelijke fix is toegepast zodat de auto ingeruild/verkocht kan worden?

Ik weet het ff niet meer

lvdkillah

Geplaatst door lvdkillah (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Had je last van olieverbruik???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.