Nissan Almera: Managementlampje brandt steeds weer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 automaat

Het storingsindicatielampje brandt nu voor de vijfde keer nadat de code door de monteur verwijderd is. Uitleescode: DTC RESULTS VEH SPEED SEN/CIRC (P0500). Begon spontaan te branden. De code werd opgeheven en het één en ander nagezocht. Niets te vinden, zei men. Probeer maar weer. Direct na de eerste de beste keer tanken was het weer raak. Dit herhaalde zich drie keer. En nu brandt het al weer, overigens zonder dat er getankt is. Er schijnt een nieuwe sensor op de versnellingsbak gemonteerd te zijn, hetgeen dus ook niets geeft.
Heeft iemand een idee in welke richting gezocht moet worden?

Akko

Geplaatst door Akko (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Wat heb je voor radio in je Almera zitten?? Heb eens een Tino gehad waar een Blaupunkt in zat en de verloopkabel het snelheidssignaal vanuit de originele stekker op de telefoonmute uitgang van de radio zet. Deze draad doorgeknipt en de klacht was over.

Groetjes Ton

Akko (0), 16 jaar geleden

Hallo Ton,

hartelijk dank voor je reactie
Het is een radio uit de Kijkshop, die o.a. usb-sticks met MP3 kan spelen. Die zat er al ongeveer een half jaar in voor dat het probleem zich openbaarde.
Niettemin ga ik er natuurlijk mee bezig. Het zou geweldig zijn als het resultaat heeft.

Groetjes Akko

Akko (0), 16 jaar geleden

Hallo Ton,

De radio had er helaas niets mee te maken. Dus heb ik nog steeds geen idee waar P 0500 op kan slaan.
In elk geval nogmaals hartelijk dank voor de reactie.
Gegroet, Akko

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi,

Dan denk ik dat we het moeten zoeken in de km-teller klok. Vanuit de klok gaat er 1 draad naar de motorloopunit en die draad daar staat het snelheidssignaal op. Mogenlijk is de draad onderbroken of is de tellerklok inwendig kapot.

Groetjes

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

zit er toevallig abs op deze auto ????, dan zou een van de wielsensoren verdacht zijn, men gebruikt voor managementdoeleinden liever de signalen van deze zenders, omdat deze accurater zijn.

Groeten Marcel

Akko (0), 16 jaar geleden

Hoi Ton en Marcel,

Hartelijk dank voor jullie reactie. Ik kan weer verder met uitpluizen, zoeken enz. Ik heb ook gehoord, dat als je de accu even loshaalt, dan zou de foutcode binnen 24 uur uit het geheugen zijn verdwenen. Dat is dan helemaal prachtig want als je er zelf mee bezig bent, heb je natuurlijk niet de beschikking over een computer om de code te verwijderen.
Wij zoeken door!
Dank en groeten,
Akko

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.