Nissan Primera: Mistlamp vooraan vervangen/werkwijze

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0TD

Het glas van mijn linkse (voor) mistlicht is volledig stuk.
Nu zou ik een complete tweedehandse lamp willen zoeken op't Net en zelf de-monteren maar is dit haalbaar zonder hefbrug of dergelijke,heb wel alle gereedschappen maar enkel een garagebox om in te werken momenteel,eventueel vervang ik de andere kant ook omdat het rechtse glas helemaal troebel is geworden.
Hoe gaat dit juist in z'n werk om die lamp te demonteren ? Kan dit zonder de bumper te verwijderen etc ?
Of kan ik beter naar een dealer stappen voor dit te laten vervangen ?

Groet,
Eric

datsunJ160sss

Geplaatst door datsunJ160sss (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

vanaf de onderkant is het te doen zonder de bumper te demonteren, maar dan heb je idd een brug nodig.

om een paar nieuwe lampen te monteren bent u trouwens niet alleen afhankelijk van een dealer, u kunt ook bij een universele vakgarage terecht.

datsunJ160sss (0), 10 jaar geleden

Je hebt dus géén brug nodig hoor en de bumper hoeft er niet af,gewoon beetje omhoog zetten en je kan 2 clips en 1 parkerschroef lossen (in de wielkast) zodat je een deel van de flexibele binnenvleugel kan omhoog leggen.
Dan naast de mistlamp in de grille een rechthoekig zwart plastiek afdekplaatje opzij schuiven en wegnemen en je kan vlot met twee handen aan de bevestigingen v/d mistlampen (zo vervang je ook de gloeilamp)
2 plastiek schroefclips lossen en lamp uit klem schuiven richting midden van auto
Eigenlijk heel eenvoudig en snel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.