Nissan PRIMERA: Monitor of schermdisplay

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Van onze Nissen Primera van 2007 werkte bij het begin van een rit de Monitor-of Schermdisplay niet. Op die console werkt geen enkel knopje. De auto bleef verder gewoon rijden. Later is het probleem uit zich zelf opgelost. Een ander fenomeen. Cruisecontrol op de linkerbaan. Wil weer naar rechts en geef wat gas bij om dat wat sneller te doen. Kan naar rechts en zet het rechter knipperlicht aan. In het tempo van de aan uit van de richtingaanwijzer schokte de motor/auto.
Wat kunnen wij verwachten met dit electonica gedoe.
Alvast bedankt.

wgb

Geplaatst door wgb , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

Nissanwielmonteur PRO, 10 maanden geleden

Voor de cruisecontrole/richtingaanwijzer kwestie moet je zoeken bij het rechter achterlicht. En dan specifiek in de massadraad en of stekkercontact op de fittingplaat..

Door een klein gaatje in de fitting en doe er een draad doorheen. Aan de kant van de lampjes zet je een oogje op de draad.
Vervolgens boor je een klein gaatje in de strip die de massa maakt voor alle lampen. Het oog zet je met een klein parkertje vast op de strip.
Aan de andere kant voer je de draad naar binnen en maak je ook een oog aan de draad. Daarvoor zoek je een bestaand massapunt en daar schroef je het bij.

Voor het 1e probleem heb ik even geen oplossing

wgb, 10 maanden geleden

Bedankt, het 2 probleem hebben jullie mij ook de tip gegeven. De cruiscontrol viel uit zodra ik de richting aanwijzer naar links schakelde. Al een poos is het bij tijd en wijle zowel naar links of naar rechts. Ik moet het even weer allemaal schoonmaken. Niet ideaal maar er is mee te leven. Echter wat voor mij geheel nieuw is het schokken van de cruisecontrol in het tempo van de richting aanwijzer. Zie wat voorspellingen van de monitordisplay graag komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.