Nissan Primera: Muziek (piepen en kraken) in de voorwiel ophanging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Beste,

Mijn primera WP11 2.0 is een waar orkest aan de voorkant. De auto heeft 240.000 km gelopen.
Mijn gedachten gaan uit naar de rubbers (bussen) in de bovenste draagarmen en de onderste draagarmen. Ook de rubbers van de stabilisatorstangen lijken mij voor vervanging geschikt (bonken op korte hobbels).
Dit is tot zover een bekend probleem van dit type primera.

Graag zou ik vernemen of deze rubbers te zijn vervangen of waar ik tegen een leuke prijs deze rubbers of complete draagarmen en stabilisatorstangen kan verkrijgen. Ik zou de komende 120.000 km graag weer zonder het gepiep rijden.

Graag advies.

Mvg,

Michel

P.s. ook de kunststof huisjes waar de asjes van de ruitenwisser door lopen zijn aan vervanging toe. Heeft iemand een tip waar ik deze kan verkrijgen tegen een mooie prijs?

Primera 2003 Acenta

Geplaatst door Primera 2003 Acenta (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

16 (0), 16 jaar geleden

molco

knutsel (0), 16 jaar geleden

wat bedoel je met molco.
ik heb ook lest van de ruitenwisserasjes, die aan de linkerkant is namelijk uitgesleten.

Primera 2003 Acenta (0), 15 jaar geleden

De ruitenwisserasjes heb ik uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Opnieuw ingevet en daar alsnog zo'n 2 jaar (100.000 km) mee gereden. Geen mooie oplossing maar wel doelmatig.

Aangaande het piepen en kraken komt en gaat dit met het weer. Er is niets van te zeggen wanneer het optreed (warm, koud, nat, droog). Maar het is hele perioden weggeweest. Als het niet te veel stoort kun je er m.i. mee blijven rijden. Er was geen speling waarneembaar op de wielophanging.

Mvg,

Michel

rohs (0), 14 jaar geleden

je moet je draagarm er even afhalen daar zitten 4 rubberbusjes in die weer vol met vet doen en alles is over.

sucses richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.