Nissan Micra: n-cvt blijft hangen na Kick-down

Bouwjaar: 1998

Ik heb een 1.3 ncvt die als hij koud is prima werkt, maar als hij warm is blijft de transmissie na stevig gas geven hangen, ik kan dan niet harder dan 60 of 70 km/h en de motor maakt dan enorm veel toeren. De auto heeft iets meer dan 50000 km gereden met voornamelijk korte ritjes.
Ik heb gehoord dat de transmiisie olie vervangen moet worden, maar de garage zegt dat er een sensor in de snelheidsmeter kapot is.
wie heeft er gelijk?

bertdew

Geplaatst door bertdew (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

16 (0), 18 jaar geleden

olie moet bij een CVT normaal om de 30.000 vervangen worden denk wel niet dat de olie vervangen een oplossing zal zijn indien de juiste olie in de CVT is. maar er moet er wel genoeg in zijn.
de snelheidssensor kan moor die moet dan ook als fout in de regeleenheid van de CVT zitten.
ik dacht eerder aan een onjuist afstelling van de kabel die verbonden is met de gasklep en de automaat. dat kan een begin zijn om na te zien

bertdew (0), 18 jaar geleden

De "bak" is schoongemaakt en er is nieuwe olie in gegaan en dat heeft geholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.