Nissan Micra: Schijfremmen-antipiep plaatjes wel of niet monteren

Bouwjaar: 1987

Hallo, ik had remblokken besteld voor de Micra plus de motageset. Nu waren de blokken wel gekomen maar de anti-pieprommel niet. Die kan je weer gebruiken was het argument.
Normaal wel, maar nu niet meer, ze zijn waarschijnlijk al een keer of wat hergebruikt en nu gedeeltelijk weggeroest, niet meer bruikbaar. Nou dan maar weglaten was het advies.

Kan je die gewoon weglaten? Ze zitten er toch niet voor niets op

Klaas6294

Geplaatst door Klaas6294 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die zitten daar alleen maar voor het piepen!! Als je dat niet stoort zijn die niet noodzakelijk

vering (0) PRO, 18 jaar geleden

Als ze er zitten altijd monteren. Peter zegt alleen voor het piepen klopt niet : het is een onderdeel van de combinatie remklauw - remblok - remschijf. In vaktaal heten die anti-piepplaatsen ook niet zo. Nissan omschrijft het als montageset en je gebruikt het ook bij de de montage van de blokken. Ze zorgen er oa. voor dat de blokken op de juiste plek blijven zitten en dat er toch weinig wrijving is tussen de zuiger/klauw en de remblokken.

Klaas6294 (0), 18 jaar geleden

Ik ga morgen nieuwe bestellen. Als het onderdeel van de typegoedkeuring is dan moet het gemonteerd worden en ik heb geen zin in gedoe, remmen moeten gewoon perfect zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.