Nissan Sunny: Nieuwe CD-speler in een Sunny92 2.0D sedan

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Beste mensen,
Ik heb een sunny 92 gekocht zonder audio.
Ik wil een JVC KD-G722 kopen, die heeft 4*50watt voor de speakers (als apparaat is hij 450watt, denk ik).
Het blijkt dat de vorige eigenaar grotere achterspeakers heeft geinstaleerd (240watt). ik denk dat de voorspeakers niet vervangen zijn.
Ik heb eigenlijk twee vragen:
1. de zekering van de audio is 10A, is dat voldoende, of moet die veranderd worden?
2. kan ik die nieuwe CD-speler instaleren, ik bedoel met deze speakerscombinatie, zonder de apperaat te beschadigen en met goede gluidskwaliteit?
Alvast bedankt,

Omer Selam

Geplaatst door Omer Selam (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

1) 10A is voldoende.. waarschijnlijk zit r zelfs ook op je radio een zekering die niet groter is dan 10A. In ieder geval niet de zekering in de zekeringkast van de auto zomaar vervangen voor een zwaardere. is over nagedacht namelijk.
2) Je kan de speler zo plaatsen, maar als je 100 % zeker wilt zijn, haal je alles los waar de spekers zitten en leg je dit opnieuw aan. Alleen dan weet je ook 100% zeker dat de + ook echt de + is bij de speakers enzo.

Hopelijk heb je een spanningzoeker want zonder dat is het allemaal wel wat gokwerk qua aansluiten van bedrading. Bij twijfel dan ook NIETaan beginnen maar lekker wachten op een handige kennis die dit zo doet.

Omer Selam (0), 17 jaar geleden

Bedankt Alex218 voor je snelle reactie.
1. dat is mooi.
2. Ik ga met een lampje de draden een voor een checken, om te weten waar elke draad verbonden is (- of +). Daar is geen probleem, maar ik was bang dat de combinatie van speakers met grote vermogen en die van lagere vermogen schade kan veroorzakken aan de CD-speler.

Groeten,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.